Lečić je glumio u Veljačinoj seriji - ona javno podržala Danijelu: "Da sam znala, drugačije bih..."

- Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji između nas koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje - rekla je Veljača

  • 3
Branislav Lečić, Jelena Veljača Foto: ATA images

Hrvatska glumica i scenaristkinja Jelena Veljača podržala je koleginicu Danijelu Štajnfeld, koja je optužila Branislava Lečića da ju je navodno silovao.

Lečić je pre dve godine igrao u seriji "Pogrešan čovek", čiji je Veljača autor, a istakla je da imala bilo kakvo sazanje o navodnom neprikladnom ponašanju poznatog glumca njene producentske odluke bi bile drugačije.

- Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči progovoriti, kad god i kako god. Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji između nas koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cela naša zajednica duboko je traumatizovana svim ispovestima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe - rekla je Jelena.

- Doslovno mi je mučno da postoje kolege koji koriste sestrinstvo i bratstvo među glumcima za seksualno predatorstvo. Da sam imala ikakvu spoznaju o konkretnom slučaju, svakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. su trenutno sasvim nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela - rekla je glumica.

- Njoj šaljem podršku i zagrljaj. To što je napravila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na celom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regiona da joj pruži poverenje i podršku, jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili van njega - poručila je Jelena za Slobodnu Dalmaciju.

Podsetimo, Danijela je optužila Lečiča da ju je silovao u maju 2012. godine, dok sa druge strane Lečić tvrdi da sa glumicom nikad nije imao "ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA