≫ 

Njujork Tajms analizirao čak 77 minuta razgovora Danijele i Lečića: Evo šta su zaključili

Navodi se da su oni tada razgovarali 90 minuta, ali da je Danijela simala 77 minuta, dok joj se nije ispraznila baterija

  • 33
Branislav Lečić,  Danijela Štajnfeld Foto: Milena Đorđević, Printskrin: www.holdmerightfilm.com

Američki list Njujork Tajms analizirao je snimak razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, kog je glumica optužila za navodno silovanje, a nakon analize celog snimka pomenuti list zaključuje i piše da nema indicija da je razgovor sa snimka uvežbavanje dijaloga.

Komentarišući snimak koji je Danijela dostavila tužilaštvu, Lečić je za Njujork Tajms rekao da su se sreli da bi razgovarali o potencijalnoj saradnji, te da duža verzija snimka otkriva širi kontekst - da su oni zapravo samo improvizovali dijalog i da je ona verovatno tvrdila da ju je napao kako bi stekla publicitet za svoj film te je tražio da se objavi ceo snimak.

List navodi da kompletan snimak traje 77 minuta, nastao je prilikom njihovog susreta u jednom restoranu 2016. godine, a navodi se da su oni tada razgovarali 90 minuta, ali da je Danijela simala 77 minuta, dok joj se nije ispraznila baterija.

- Možda je očekivala nešto više, možda zato što se ništa nije dogodilo želi da se osveti, a možda želi da gradi svoju priču kroz mene. Loš marketing je takođe marketing - rekao je Lečić za Njujork Tajms.

- Delovi njihovog razgovora su nerazumljivi i zagušeni bukom prostora. Ipak, nema indicija da su uvežbavali dijalog. Iako su glasovi prigušeni i razgovor često deluje prijateljski, glas Štajnfeldove postaje oštriji kada opisuje koliko je bila povređena onim što je uradio - navodi Njujork Tajms.

- Lečić odgovara na način koji ukazuje da on veruje da je ona pristala na ono što se desilo - dodaje Njujork Tajms nakon analize snimka.

Tajms o Danijeli Štajnfeld 

Lice joj je krasilo bilborde u Beogradu. Redovno se pojavljivala u srpskim filmovima, časopisima i televizijskim emisijama. Studirala je na prestižnom Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Danijela Stajnfeld je do 26. godine 2011. godine osvojila dve velike pozorišne nagrade i bila stalni član cenjenog Beogradskog dramskog pozorišta.

Sledeće godine naglo i misteriozno je nestala iz javnosti. Tek prošlog leta je javno otkrila zašto.

U svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" o žrtvama i počiniocima seksualnog napada, Stajnfeld je rekla da je i nju osam godina ranije seksualno napao moćan Srbin, što je podstaklo njen odlazak u Sjedinjene Države.

Kada je film premijerno prikazan prošle godine na Sarajevskom filmskom festivalu, Stajnfeld je rekla da je bila nervozna, ali da nije mogla da zamisli da ćeda izazvove buru u javnosti.

- Mislila sam da me se niko ne seća, nisam održavala kontakt ni sa kim u Srbiji - rekla je u intervjuu.

Danijelino lice je iznenada ponovo bilo u celoj srpskoj štampi. Televizijski i onlajn komentatori su je pohvalili što je progovorila ili su je kritikovali zbog toga što nije otkrila ime čoveka.

Rekla je da nije identifikovala muškarca jer je želela da se film fokusira na preživele i isceljenje, umesto da izdvoji počinioca.

Podsetimo, Danijela je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela da ju je njen kolega Branislav Lečić navodno silovao 2012. godine, dok Lečić tvrdi da je to gnusna laž.

Video: Razgovor Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića: To je moje iskazivanje nežnosti, jesi li normalna?

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mathiass

    25. mart 2021 | 08:46

    On nju sigurno nije silovao u klasicnom smislu, da je potrgao odjecu sa nje i da je ona pruzala aktivan otpor, ali da ju je na odredjeni nacin izmanipulisao ili cak ucenio, da bi ona pristala na sex, to vrlo moguce.

  • Krlja

    25. mart 2021 | 08:45

    Silovao je 2012...ona ga snimala u restoranu 2016te,a 2020 optuzila mocnika iz filmske industrije,a 2021 rekla da je on...Zar nije malo to ludo...hoce publicitet. Da je htela tuzila bi ga ogmah...

  • Zorana

    25. mart 2021 | 08:52

    Sto se prepao pa snima video i poziva Amerikance u pomoc. Jedino ko je stao na njegovu stranu u ovom slucaju je Atina Ferari, jadno i zalosno gospodine Lecicu. A znate li zasto je tako? Zato sto ga svi znaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA