≫ 

17 glumaca potpisalo peticiju da ne igraju sa Lečićem, on žestoko odgovorio: "Izbegavajte me!"

- Sa onima koji o ljudima i ovakvim događajima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim - naveo je glumac

Branislav Lečić Branislav Lečić, Foto: ATA Images

Glumac Branislav Lečić u nekoliko navrata obratio se javnosti povodom skandala koji je nastao, nakon što ga je koleginica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje. Ovog puta, oglasio se na društvenoj mreži Tviter, i to povodom poruke koju je primio od uprave Beogradskog dramskog pozorišta.

Naime, kako se navodi u poruci, 17 glumaca je potpisalo peticiju kojom se traži da se Branislav, zbog nastale situacije i Danijelinih navoda, udalji sa predstava koje igra u pomenutom pozorištu.

Glumac je burno reagovao na poruku, u kojoj se navodi da neće igrati u predstavi koja je trenutno na repertoraru, pod nazivom "Kad su cvetale tikve", te je Beogradskom dramskom pozorištu odgovorio da ne želi više bilo kakvu saradnju sa njima.

- Sa onima koji o ljudima i ovakvim događajima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi, ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti - glasi Lečićev odgovor, koji je podelio na društvenoj mreži.

Komentari nakon njegove objave bili su oprečni. Dok su mnogi podržali glumca i rekli da veruju da je u pitanju nepravda, bilo je i onih koji su pisali da smatraju da je "bolje da se više ne oglašava" i da "pusti sud da radi svoj posao".

Nakon njegove objave, našoj redakciji je stiglo i zvanično saopštenje iz BDP-a, koje prenosimo u celosti:

"Beogradsko dramsko pozorište obaveštava javnost da je na zahtev većeg dela ansambla predstave "Kad su cvetale tikve“, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije. Zbog kompleksnosti svih događaja, Beogradsko dramsko pozorište smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati."

Podsetimo, Mirjana Karanović izazvala je lavinu komentara kada je objavila na svom Instagram profilu da odbija da igra u predstavi sa kolegom Branislavom Lečićem. Ona je, naime, na svom Insta-storiju podelila poruku koju je uputila dikektno Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Poštovani obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečić u predstavi "Mamu mu je*em ko je prvi počeo", u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac."

Video: Lečić se obratio javnosti: Svi misle da sam silovatelj, monstrum... Danijela, reci istinu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    25. mart 2021 | 14:50

    Srpski glumac Goran Jevtić, osuđen na deset meseci zatvora zbog obljube tada maloletnog dečaka - sram vas bilo glumci! Zasto se onda niste oglasili?

  • ЗБ

    25. mart 2021 | 13:23

    Срамно,потписници петиције! То можете да уратите тек ако буде осуђен,али да то важи и за вашег геј колегу који је силовао дечака у тоалету. Лицемери.

  • Imena

    25. mart 2021 | 13:39

    Objavite imena glumaca koji ne žele da vide Lečića pored sebe u pozorištu.Nisam obožavalac Lečića, ali su mi se smucili sve te njegove kolege koje ga munjevito osudise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA