• 9

Sajsi MC: Seksualnog nasilja ima i na muzičkoj sceni. Edukovati prvo muškarce, to kreće od njih

- Jako je bitno edukovati muškarce i devojčice. Zašto prvo muškarce? Jer to kreće od njih - ističe Ivana

  • 9
Ivana Rašić, Sajsi MC

Sajsi MC / Foto: Marko Jovanović

Ivana Rašić (39), poznatija kao Sajsi MC, otvoreno kaže da seksualnog nasilja ima i na muzičkoj sceni, te da je na svojoj koži osetila razne neprijatnosti.

Definitivno da seksualnog nasilja ima i na muzičkoj sceni. Krenulo je igrom slučaja sa filmskom industrijom, a muzička scena se ne razlikuje. Ja nisam imala traumatična iskustva, ali sam bila svedok i osetila sam na svojoj koži određenu dozu malo ekstremnijeg šovinizma koji sam doživela kao nešto na šta se vremenom navikneš - rekla je Sajsi.

- Moja pozicija je uvek bila nezavisna, pa nisam toliko dolazila u dodir sa drugim ljudima i nije bilo preterano velike šanse da mi se seksualno nasilje dogodi. Da je bilo drugačije, dogodilo bi se sigurno - istakla je reperka u emisiji "Luna Park".

- Seksualno nasilje nije samo silovanje, nego je to jedan dijapazon stvari. To mogu biti i pogledi i pokreti i poruke i simulacije. Mislim da je moja generacija prihvatila taj način ponašanja kao normalan. Niko mi nije rekao da to nije normalno. Kada odrastaš prihvatiš to tako, znaš da to nije okej, ali ne znaš šta tačno, niko ti nije pomogao da to shvatiš. Mlađe generacije su to osvestile i to je velika revolucija i jako je važno. Mislim da će se stvari menjati, a nisam bila optimistična po tom pitanju, nisam verovala da to može da se desi - objasnila je Sajsi.

- Jako je bitno edukovati muškarce i devojčice. Zašto prvo muškarce? Jer to kreće od njih. Oni smatraju da na nešto imaju pravo samo zato što su muškarci. Devojčice treba posebno edukovati da se tačno zna šta je šta. One to osećaju, one to znaju, samo im treba ohrabrenje - zaključila je.

Video: Silikonska žica koja ti treba u domaćinstvu!: Genijalni odgovori MC Sajsi

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    Sajsi furaj svoj fazon i samo napred a godine nisu ni bitne kad tako dobro izgledas i zracis.

  • 🤣🤣🤣

    Marina Abramović joj objasnila šta je kultura pa sada ona prenosi nama

  • Pff

    Ivana udaj se za mene

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima