≫ 

Premešteno grobno mesto Đorđa Balaševića: Na krstu urezan stih njegove pesme

Blaševićevo grobno mesto pomereno je desetak metara dalje u senku četinara

  • 6
Đorđe Balašević grob Foto: ATA Images, Telegraf.rs

Grobno mesto legendarnog kantautora Đorđa Blaševića premešteno je od mesta gde je sahranjen 21. februara, prenosi NS Hronika.

Naime, kako je prošlo 40 dana od smrti Balaševića, poštovaoci koji su otišli da odaju počast preminulom umetniku videli su da njegov grob nije na mestu gde je sahranjen.

Balaševićevo grobno mesto premešteno je desetak metara dalje u senku četinara.

Pored imena pokojnika nalazi se i pravoslavni krst kao i stih iz njegove pesme "Portret mog života": "Bez crne bela ne bi vredela".

Podestimo, Balašević je sahranjen 21. februara u krugu najuže porodice, sina, ćerke Jovane i Jelene, zeta Aleksandra i supruge Olivere, a sahrani su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Balaševića su iz kapele ka mestu večnog počinka ispratili tamburaši sa pesmom "Aco, braco", a zatim su nastavili i sa "Malom riđom", dok su na samom grobnom mestu odsvirali njegovu omiljenu pesmu "Olivera", posvećenu njegovoj supruzi Oliveri Balašević.

Podsetimo, slavni kantautor Đorđe Balašević primljen je na Infektivnu kliniku, gde se lečio od upale pluća. Preminuo je 19. februara, usled posledica korona virusa. 

U Novom Sadu je 21. februara proglašen Dan žalost zbog smrti Panonskog mornara, a ranije je najavljeno da će upravo dan sahrane Balaševića biti i dan žalosti u njegovom gradu.

Video: Emotivni oproštaj Splićana od Đorđa Baleševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    31. mart 2021 | 06:38

    Svasta..pustite čoveka na miru da pociva ..senka cetinara..vrlo vazno za njega....

  • Душан Краишник Бања Лука

    31. mart 2021 | 04:56

    Шта је ово више мало мало премјештају ,, кости ,, оставите покојнике на миру!

  • Hall 9000

    31. mart 2021 | 00:42

    Balašević je žrtva revolucije koja se nikada nije ni desila,u fikciji... a u životu samo poeta,pisac/lisac i čovek,sa osobenim manama i prednostima kao i svi drugi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA