Veljača besna na socijalne radnike zbog tragične smrti devojčice, zakazala sastanak s ministrom

- Socijalna radnica je bila tamo svake nedelje: "Ništa nije upućivalo". Malena je danas umrla - ljutito je napisala Jelena Veljača na svom Fejsbuku

  • 2
Jelena Veljača, preminula devojčica Foto: Instagram/jelka12, Printskrin: Facebook/Andrea Latinović

Hrvatska glumica i rediteljka Jelena Veljača (39) je na svom Fejsbuk profilu izrazila tugu zbog smrti dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške, pa je istakla da je u utorak dogovorila sastanak s ministrom Josipom Aladrovićem.

Naime, glumica će od njega tražiti nalog da se dostavi popis svih porodica u kojima je iko ikada osuđen za nasilje i informacija gde se nalaze deca, da li s nasilnikom/nasilnicom.

- Treba zabraniti život maloletnika s osuđenim nasilnicima - ističu iz inicijative "Spasi me" i napominju da će tražiti otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad celom stručnom timu iz Nove Gradiške - napisala je Jelena Veljača na Fejsbuku.

- Policajci su utvrdili da je majka prošle srede, 31. marta, zlostavljala svoju ćerku udarajući je šakama po glavi i celom telu. Od siline udaraca devojčica je zadobila teške povrede glave i po telu nakon čega je zapala u komatozno stanje, a na Uskrs je izgubila i bitku za život - zaključila je Jelena Veljača.

- Socijalna radnica je bila tamo svake nedelje: "Ništa nije upućivalo". Malena je danas umrla - napisala je Veljača.

- Lično mislim da se mora videti ima li šanse da tim krivično odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovek i mislim da je njihov propust za zatvor - zaključila je Jelena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA