≫ 

Tozovcu je stalo srce: Pre dva dana pušten iz KBC Dragiša Mišović, otišao kući, preminuo na VMA

Slavni pevač preminuo je u 86. godini

  • 32
Predrag Živković Tozovac Predrag Živković Tozovac / Foto: ATA images

Predrag Živković Tozovac u nedelju je pušten iz KBC Dragiša Mišović, pošto se dobro osećao, saznaje Telegraf.rs.

Kako kaže naš izvor, legendarni pevač kući je pušten pošto mu se zdravstveno stanje popravilo, bio je stabilno.

Međutim, nakon toga je primljen na VMA, gde je i preminuo, pošto mu je srce stalo.

To je za Telegraf.rs potvrdila i gospođa koja se javila na telefon Živkovićeve supruge Mime, pošto ona nije bila u stanju da govori.

- Mima ne može da se javi, nije u stanju. Tozovac je preminuo. Otkazalo je srce... Jeste, na VMA... - rekla nam je žena koja je bila sa Mimom.

Podsetimo, Tozovac je preminuo danas, u utorak, 6. aprila, u 86. godini.

Slavni Tozovac je do poslednjeg dana verovao da će pobediti opaki virus, čemu svedoči i njegova izjava koju je za Telegraf.rs dao pre samo 6 dana, 31. marta.

Bolje sam mnogo. Ide na bolje, ide. Još sam u bolnici, ali nadam se da ću uskoro kući. Ako Bog da biće sve kako treba. Mislim da su mi pluća mnogo bolje - rekao nam je tada Tozovac.

Podsetimo, Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu sa potvrđenim korona virusom i upalom pluća.

Pevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Međutim, Tozvac nažalost nije uspeo da pobedi korona virus.

Tozovac je rođen je u Kraljevu 1936. godine, od oca Svetozara Toze Živković,a po kojem je i dobio nadimak, i majke Budimke. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

Mnogi ga smatraju najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a njegove pesme nisu izbledele sa godinama pa su tako i dan danas neizbežan repertorar na svim proslavama i veseljima, poput "Ti si me čakala", "Oči jedne žene", "Jesen u mom sokaku", "Leno, Leno Magdaleno" i drugih...

Slavni pevač se početkom 2021. godine venčao se sa svojom životnom saputnicom Emilijom Mimom i to nakon 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

Video: Preminuo Tozovac, najveći gospodin narodne muzike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    6. april 2021 | 10:37

    Ode i Tozovac...Počivajte u miru.

  • РВ

    6. april 2021 | 10:59

    Бог да му душу прости и помилује. Збогом Тозовац !!!

  • Ja

    6. april 2021 | 11:59

    Ovi što lupaju minuse, mora da su starlete(napisao bih naš naziv, al' mi onda neće objaviti komentar) ili su u pitanju neki antitalenti za muziku. Sramota da na izjave saučešća stavljate minuse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA