Neda Ukraden u suzama zbog smrti Tozovca, otkrila nepoznate detalje: '90-ih je bio kao otpisan čovek

- Plenio je svojom pameću i šarmom, užasno, vanserijski popularan čovek, sa njim sam pevala od Maribora do Đevđelije - rekla nam je Neda

  • 5
Predrag Živković Tozovac, Neda Ukraden Tozovac i Neda / Foto: ATA images, Nikola Tomić

Slavna Neda Ukraden skrhana je i u suzama nakon saznanja da je legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo danas, u utorak, 6. aprila, u 86. godini.

- Jako mi je žao, sad sam baš otvorila vaš portal. Čula sam se pre neki dan sa Mimom, rekla mi je da on nije najtežem odeljenju, da očekuje uskoro da izađe iz bolnice i dođe kući - rekla je Neda u suzama za Telegraf Jetstet.

- Otišao je velikan ne samo narodne pesme, on je bio čovek koji je bio multitalentovan, fantastičan pevač, kompozitor, te pesme koje je on napravio su najlepše pesme narodne muzike, naklepše pesme ovih prostora. Čovek koji je bio poeta, muzičar, pevač, koji je bio divan intelektualac, jedna vanserijska duša, veliki umetnik, velika zvezda - rekla nam je vidno uznemirena pevačica.

- Imala sam tu sreću sedamdesetih i osamdesetih, bila sam član "Beogradske estrade", to je bila najveća koncertna agencija u Jugoslaviji, koja je okupljala najveća imena tadšnjemuzike, ne samo narodne. Održali smo stotine koncerata zajedno, on je bio čovek od koga si mogao učiti, koji nije bio glupavi popularni pevač koji traje jednu sezonu, pa se opija, demolira hotele... - ispričala je Neda.

- On je čovek koji je plenio svojom pameću i šarmom, užasno, vanserijski popularan čovek, sa njim sam pevala od Maribora do Đevđelije. Bio je retka pojava, retki su ti ljudi. On je bio jedna druga priča, to nije bilo samo, što bi se reklo, piće, iće i žene, bio je vanserijska ličnost i šarmer, imao je i knjigu poezije - rekla nam je pevačica.

- Privatno smo bili dobri, bezbroj puta je sa suprugom bio gost na mojoj slavi. Zaista mi je jako žao... Velika je njegva zaostavština i te pesme koje je ostavio je nešto što ga čini besmrtnim, a meni je žao kao čoveka... - ispričala nam je Neda.

Pevačica se osvrnula i na period kada je Tozovac izdao "The best of" za Grand, ali i na njegov solistički koncert koji je, kako nam je rekla, bio najlepši koncert narodne muzike na kom je prisustvovala.

- Bilo je to neko vreme devedestih kada je čovek pao u depresiju jer nije izdavao ploče, neću reći da je bio bez posla, ali je bio kao otpisan čovek. Rekla sam: "Ma daj, sad ćemo da zovemo Sašu Popovića", on kaže: "Neću ja da zovem, ti ako hoćeš...". Onda smo se dogovorili. Sale je tada izdao njegov, uslovno govoreći, "The best of", sad ne znam da li je bila neka nova pesma, ali taj album je njemu mnogo značio kao povratak u život pevača, u smislu aktivnog pevača - rekala nam je Neda.

- Njegov solistički koncert koji je održao pre oko sedam godina je najlepši koncert narodne muzike kome sam ja u životu prisustvovala. To je bilo jedno veče u kom cela sala peva svaku reč, ali na najlepši mogući način, bez histerije, svi smo pevali svaku reč sa najlepšim osećajem... Velika je šteta, porodici najiskrenije saučešće, a meni jedna uteha da sam imali sreću da se družim sa njim privatno i na koncertima, a neko sam ko obožava njegove pesme - zaključila je pevačica.

Podsetimo, Tozovac je preminuo u utorak, 6. aprila, od posledica korona virusa u 86. godini. Pevač je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu sa potvrđenim korona virusom i upalom pluća.

Bio bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Legendarni pevač kući je pušten pošto mu se zdravstveno stanje popravilo, bio je stabilno. Međutim, nakon toga je primljen na VMA, gde je i preminuo, pošto mu je srce stalo.

Tozovac je rođen u Kraljevu 1936. godine, od oca Svetozara Toze Živković,a po kojem je i dobio nadimak, i majke Budimke. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

Mnogi ga smatraju najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a njegove pesme nisu izbledele sa godinama pa su tako i dan danas neizbežan repertorar na svim proslavama i veseljima, poput "Ti si me čakala", "Oči jedne žene", "Jesen u mom sokaku", "Leno, Leno Magdaleno" i drugih...

Slavni pevač se početkom 2021. godine venčao se sa svojom životnom saputnicom Emilijom Mimom i to nakon 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    6. april 2021 | 14:04

    Laka ti zemlja i vecna slava :-(

  • Ziko

    6. april 2021 | 14:33

    Ajde ne glumataj.

  • Senka

    6. april 2021 | 17:41

    Mnogo mi je žao što nisam bila na koncertu u Sava Centru.Zivece kroz svoje pesme dugo....dugo Ne verujem da će se skoro pojaviti neko kao on.Mislim da nema čoveka u Srbiji koji ne zna bar jednu njegovu pesmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA