≫ 

Saša Popović: Saučešće svima nama, sa Tozovcem je otišlo divno vreme i veliki deo života svih nas

- Pesme koje nam je ostavio nadživeće i sve nas, jer je reč o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša - poručuje Popović

  • 1
Saša Popović, Predrag Živković Tozovac Foto: Marko Jovanović, ATA images

Saša Popović kaže da je odlaskom Predraga Živkovića Tozovca shvatio da je sa njim otišlo i divno vreme u kojem nam je život činio lepšim.

- Danas kada sam čuo ovu tužnu vest, shvatio sam da nam nije otišao samo dragi Tozovac, već je otišao i jedan veliki deo života svih nas. Otišlo je jedno divno vreme u kome nam je Toza svojim postojanjem i muzikom činio život lepšim - počeo je Popović.

Voleo sam da radim i sarađujem sa njim, obožavao sam ga kao čoveka, njegov duh i vedrinu. Tozovac je bio prvi voditelj u Grand produkciji, zajedno sa Draganom Katić i Čobijem vodio je emisiju 'Zvezdano nebo' , koja je kasnije promenila ime u Grand parada - nastavio je.

Pesme koje nam je ostavio nadživeće i sve nas, jer je reč o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša. Saučešće njegovoj porodici, prijateljima i svima nama koji smo ga voleli i poštovali - zaključio je Popović.

Podsetimo, kako smo nešto ranije objavili, Tozovca je danas, 6. aprila, izdalo srce.

On je u nedelju, 4. aprila, pušten iz KBC Dragiša Mišović, pošto mu je stanje bilo stabilno. Međutim, ubrzo je primljen na VMA, gde je i preminuo.

Tozovac je preminuo 6. aprila, u 86. godini.

Slavni pevač je do poslednjeg dana verovao da će pobediti opaki virus, čemu svedoči i njegova izjava koju je za Telegraf.rs dao pre samo 6 dana, 31. marta.

Bolje sam mnogo. Ide na bolje, ide. Još sam u bolnici, ali nadam se da ću uskoro kući. Ako Bog da biće sve kako treba. Mislim da su mi pluća mnogo bolje - rekao nam je tada Tozovac.

Podsetimo, Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu sa potvrđenim korona virusom i upalom pluća.

Pevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno.

Tozovac je rođen je u Kraljevu 1936. godine, od oca Svetozara Toze Živković,a po kojem je i dobio nadimak, i majke Budimke. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

Mnogi ga smatraju najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a njegove pesme nisu izbledele sa godinama pa su tako i dan danas neizbežan repertorar na svim proslavama i veseljima, poput "Ti si me čakala", "Oči jedne žene", "Jesen u mom sokaku", "Leno, Leno Magdaleno" i drugih...

Slavni pevač se početkom 2021. godine venčao se sa svojom životnom saputnicom Emilijom Mimom i to nakon 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    6. april 2021 | 18:45

    Zato tvoje pesme imaju rok traja kao mleko nakon otvaranja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA