≫ 

Bosiljčić se oglasio iz sobe na Hilandaru, na svetom mestu ga sačekala tužna vest o smrti prijatelja

- Jer kad neko kao ti ode, to odzvoni daleko, odjekne u nama. Bruji tvoje ime u našim molitvama - napisao je glumac

  • 3
Ivan Bosiljcic Ivan Bosiljčić, Foto: ATA Images

Glumac Ivan Bosiljčić trenutno boravi u Grčkoj u manastiru Hilandar odakle je objavio fotografiju iz svoje sobe i oprostio se od svog prijatelja, kompozitora Aleksadra Banjca koji je preminuo 28. aprila.

Ivan je na svom Instagram profilu podelio fotografije iz svoje sobe u kojoj je smešten kao i fotografije dvorišta i imanja pravoslavnog manastira.

Pošto je boravio na Svetoj Gori, Bosiljćić je tek kasnije saznao za smrt svog prijatelja, od kog se potresnom objavnom oprostio na Instagramu.

- Dragi naš Baki, glas da si iznenada otišao, našao me je u Hilandaru. Na Svetoj Gori nema telefona, mreža ni novina, a ipak se čulo. Jer kad neko kao ti ode, to odzvoni daleko, odjekne u nama. Bruji tvoje ime u našim molitvama. Ne boj se dobri naš. Tvoja duša sad ide ka Gospodu. Aleksandar Banjac ( 1976 - 2021) - napisao je Bosiljčić.

Podsetimo, čuveni kompozitor, klavijaturista, Aleksandar Banjac (45) iznenada je preminuo 28. aprila u 45 godini.

Bio je član "Vojvođanskog omladinskog orkestra" kao i "Big Band-a RTV Novi Sad". Sarađivao je sa Majkl Kerstingom iz nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.

U prvoj polovini ’90-ih član sastava “Revir”, potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank/r&b benda “Colibri” sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević – "Oktobar 1864". Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…).

Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učešće bilo kao instrumentalista ili kompozitor/aranžer su: Partenon / Revir – nezavisno izdanje (1994), Kasandrin Glas – Metropolis (1996), II / Revir – PGP (1997), Balkanopolis – nezavisno izdanje (1999), Akos – Gemany (2000), Aleksandar Dujin / Smooth – Radio 021 (2000).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    30. april 2021 | 23:25

    Bitno je da i u Hilandaru misli na Instagram. Čemu odlazak tamo ako za to niko ne zna.

  • sale

    1. maj 2021 | 06:06

    Opet novi trendovi , pokazivati ko je veci pravoslavac u medija.

  • Mrcke

    2. maj 2021 | 09:13

    Odes na Svetu goru i umesto da se posvetis sebi i onome u tebi, ti kacis slike po internetu. Znaci poznati su uz vakcinu, poceli i da propagiraju kako su VELIKI vernici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA