≫ 

Milica proslavlja Vaskrs sa porodicom, setila se peha: Farbala sam živa jaja, slali smo ih gostima

- Mama je ofarbala jedan deo, a drugi deo je ostavila za sestru i mene. Ta jaja su izgledala skuvano. I sestra i ja smo ih samo potopile u boju - rekla je Milica

  • 0
Nikad nije kasno Milica Todorović, Foto: ATA images

Pevačica Milica Todorović Vaskrs slavi u rodnom Kruševcu sa porodicom, a zajedno sa majkom Jasminom otkrila je kako kod njih izgleda najradosnijih hrišćanski praznik i prisetila se jednog peha sa jajima.

- Osim prošle godine kada smo bili zatvoreni, ranijih godina sam često radila i nisam bila s porodicom. Sada me raduje što mogu da budem sa njima, da se družimo, smejemo, kuckamo jajima - rekla je Milica.

- Kod nas je veselo, to su trenuci koji se pamte. Spremamo hranu zajedno, farbamo jaja - dodala je Miličina majka Jasmina, a zatim su se prisetile pevačicinog peha kada je ofarbala živa jaja.

- Mama je ofarbala jedan deo, a drugi deo je ostavila za sestru i mene. Ta jaja su izgledala skuvano. I sestra i ja smo ih samo potopile u boju. Još smo se trudile, ukrasile ih, stavile one biljčice da izgledaju šareno, lepo. I kad je došla nedelja da se svi kuckamo, prvo je zapalo tati živo jaje. Ono se tako fino razlilo - rekla je Milica i dodala:

- Meni moraš sve da napomeneš. Trebalo je da mi kaže da nisu skuvana. Inače, kada sam bila mala, sestra i ja bismo farbale jaja, pa sam joj, ako polomi neko, pevala "Anđela, mama će te grditi". A imala sam i pesmicu "sjajmo, sjajmo jaja".

- Onda je tu počelo opštenarodno veselje, jer svako drugo jaje nije bilo skuvano. A da ne pričam o jajima koja smo slali kad dođu gosti. Mada kurtoazno, niko se nije javio da su jaja živa. Prihvatam krivicu. Krenula sam da odmorim, a one su rekle: "Mama, nemoj ti sve da farbaš". Rekla sa: "Okej, evo ova umotana ofarbajte vi". Podrazumeva se da nisu skuvana - rekala je pevačicina majka za Kurir.

Njih dve su istakle da ispoštuju sve običaje, kao što je takmičenje u kucanju jajima, kao i da je mama Jasmina zadužena za trpezu.

Video: Milica Todorović skinula 15 kilograma, pa pokazala koliko je elastična

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA