≫ 

Feđine reči na Nedinoj komemoraciji i danas bole i odzvanjaju: Dalje je bila samo depresija...

- Nedi je gluma donela puno, ali joj je puno i oduzela - rekao je tada Feđa

  • 0
Feđa Stojanović, Neda Arnerić

Feđa Stojanović, Neda Arnerić, Foto: ATA Images, A. Nalbantjan

Glumac Feđa Stojanović preminuo je danas, 5. maja, u 73. godini, nakon teške bolesti, a njegov emotivni govor na komemoraciji Nede Arnerić, bole i danas i odzvanjaju u glavi.

Feđa i Neda, do njene smrti, često su delili scenu na kojoj su igrali, a na njenoj komemoraciji održao je potresan govor, a između ostalog, pričao je o glumičinoj borbi sa depresijom. 

- Nedi je gluma donela puno, ali joj je puno i oduzela. Još kao devojčica je postala velika jugoslovenska zvezda, ali zbog toga nije imala detinjstvo, a onda ni pravo devojaštvo. Sve je preskakala. A, onda, kada je ušla u ozbiljne, zrele godine, uvek mi se činilo da želi to da preskoči i da stupi u neku novu fazu. Ali, dalje nije postojalo. Dalje je bila samo depresija - počeo je tada Feđa.

- Igrali smo zajedno u Ateleju 212, "Mravlji metež", ali tada još nismo bilo toliko bliski. Pravo prijateljstvo se otvorilo pre 4 godine kada smo krenuli da igramo rimejk "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" u divnom malom pozorištu "Carte Blanche" koje se nažalost ugasilo. Volela je da igra Borku koja je u poznim godinama i zaljubljuje u prostotudšnog Milića i često je govorila da je ljubav moguća i u tim godinama - prisetio se tada Feđa.

- Proputovali smo Australiju, Kanadu, region... Radovala se na sceni, a onda je nastupala depresija iz koje nije uspevala da se izvuče. Neda je bila vredna, proesionalna i prava dama sa velikim slovom D. Njen način ophođenja je bio toliko fin, gospodski, uglađen, da je potpuno odudarala od sredine u kojoj živimo - rekao je glumac na Nedinoj komemoraciji.

- To bi vas prinudno nateralo da sa njom morate da razgovarate na sličan način, inače bi delovali sami sebi vulgarno i nepristojno. Bila je nesigurna u sebe, svoj talenat i činilo joj se da uvek mora sve ispočetka, a ostavila je iza sebe toliko toga - kazao je tada Stojanović, a onda je jedva završio govor.

Nema više Nede, ne mogu da poverujem... Nema one predivne dame sa velikim slovom D. Nema moje prijateljice...

Podsetimo, Neda je preminula 10. januara 2020. u 67. godini. 

Feđa Stojanović rođen je u Aleksincu 1948. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića, igrao je u mnogim predstavama, filmovima, kao i serijama.

Video: Preminuo glumac Feđa Stojanović: Pamtićemo ga po ulogama u Porodičnom blagu, Maloj noćnoj muzici...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA