≫ 

Ovo su finalisti Evrovizije nakon prve večeri: Nijedna zemlja eks-Jugoslavije nije prošla

U finale prošlo je 10 takmičara od 16

  • 11
Evrovizija 2021 Roterdam Foto: Tanjug/AP

Nakon prve polufinalne večeri Evrovizije u Roterdamu poznat je deo finalista koji će se "boriti" za laskavu titulu pobednika prestičnog muzičkog takmičenja.

Večeras, 18. maja, predstavilo se 16 zemalja, ali u finalu nema mesta za sve. Nijedna zemlja eks-Jugoslavije nije prošla u finale, a mnogi fanovi ovog popularnog takmičenja komentarišu da je "nepravda što hrvatska predstavnica, Albina, nije prošla u finale".

"Došao sam da kažem da je Hrvatska pokidala. Duše prodane, besan sam", "Htedoh da pošaljem tvot "Zgreb 2022.", a Hrvatska nije ni prošla", "Ovo je nameštaljka", neki su od komentara na Tviteru.

U finalu koje se održava 22. maja gledaćemo Norvešku, Izrael, Rusiju, Azerbejdžan, Maltu, Litvaniju, Kipar, Švedsku, Belgiju i Ukrajinu.

Inače, ovogodišnja Evrovizija održava se pod sloganom "Otvori se" (Open up), sa idejom da se ljudi otvore jedni pred drugima, ali i prema različitostima koje ih krase. Vlada Holandije odobrila je da se takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i strogo poštovanje mera, kako bi se osigurala zdravstvena sigurnost fanova, takmičara, timova, novinara, organizatora.

Podsetimo, Srbiju će, druge polufinalne večeri, 20. maja, predstaviti grupa "Hurricane", sa pesmom "Loco Loco", a devojke iz pomenutog sasatava oduševile su evrovizijsku oubliku na probama i druženju sa medijima.

Finaliste iz prve polufinalne večeri na Evroviziji, pogledajte u galeriji iznad, a komentare na Tviteru u galeriji u nastavku:

Video: Seksi Uraganke odgovorile su na vaša pitanja: Jedno im je bilo posebno zanimljivo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQQ

    19. maj 2021 | 06:24

    Svaka država koja ne peva na svom jeziku ne zaslužuje da prođe dalje, a da je namešteno to ne osporavam.

  • V

    18. maj 2021 | 23:43

    Bogami ako nisu hrvati slabe sanse i mi imamo

  • Marinna

    19. maj 2021 | 08:07

    Velika nepravda za Hrvatsku, upečatljivo bolja pesma od većine koje su prosle u finale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA