Vuk Kostić: Zahvaljujući Kusturici sam kupio stan na Vračaru

- Zahvaljujući Kusti sam kupio stan na Vračaru - otkrio je glumac

  • 4
Vuk Kostić; Foto: ATA Images

Glumac Vuk Kostić (41) govorio je o najtežem životnom udarcu, porodici, ali i svemu što mu je profesija donela.

Naime, Vuk je u 21. godini izgubio oca, popularnog jugoslovenskog glumca Mihajla Kostića Pljaku, koji mu je bio životni uzor.

- Moj otac je preminuo 2001. godine, pre dva meseca obeležili smo dve decenije kako ga nema. Sve stvari i dalje podsećaju na njega. Setim ga se svakog dana, pomenem ga često. On je u meni. Odlazak oca je sigurno najteži udarac u mom životu - ispričao je glumac za "Story".

Dodao je da je 40 dana posle smrti oca, Vukov brat Nestor otišao na ranije dogovren posao na kruzeru, pa je glumac silom prilike postao glava porodice u vreme teške ekonomske situacije.

Srećom, poslovi su počeli da mu se nižu.

- Imao sam tada mnogo obaveza. Žao mi je što Pljaka nije video "Apsolutnih sto" Srdana Golubovića, čije prikazivanje je bilo nekoliko meseci posle njegove smrti. Potom premijera filma "Mala noćna muzika" Dejana Zečevića, s' čije sam poslednje klape otiša da radim "Život je čudo" Emira Kusturice. Tad sam zaradio velike pare i zahvaljujući Kusti kupio stan na Vračaru. Putovao sam po svetu sa Srdanovim i Kusturičinim filmovima - San Sebastijan, Kan, Australija.. Nikad pre toga nisam izašao iz Jugoslavije - priseća se Vuk Kostić.

Podsetimo, Vuk Kostić se u vreme kada je snimao seriju "Porodica", u kojoj tumači lik Milorada Ulemeka Legije, komandanta ozloglašene JSO i de fakto šefa zemunskog klan, zarazio korona virusom i zbog toga je u jednoj sceni imao dublera.

On je sada govorio, između ostalog, o ulozi u ovoj seriji, ali i priznao da zbog Kovida- 19, kojim je dva puta bio zaražen, još ne može da se vrati treninzima.

- Još uvek nisam povratio snagu, tako da još nema treninga. Korona me baš iscrpela - zaključio je Vuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    26. maj 2021 | 15:13

    Lep, pametan, obrazovan, vredan momak. Deca bi ti bila lepa. Ženi se. Želim ti brz oporavak i sve najbolje u životu.😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA