≫ 

Svi se mole za Jocu: Mladi violinista koji je teško povređen svirao je "Nedelju" na Džejevoj sahrani

- Počeo sam da sviram sa šest-sedam godina, ne znam ni sam tačno, a kako da kažem, violina je za mene sve. Želja mi je da nastavim tradiciju - rekao je jednom prilikom mladi violinista

  • 5
Jovan Vasić Piromanac Jovan Vasić Piromanac, Foto: RINA

Jovan Vasić Piromanac (15) iz Obrenovca, koji je jutros teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod Zvečke, jedan je od najboljih mladih violinista u Srbiji, a bio je jedan od muzičara koji su svirali na sahrani legendarnog pevača Džeja Ramadanoskog.

Mladi Vasić, za koga se svi mole da se oporavi, nakon saznanja da se posle teške saobraćajne nesreće bori za život, veliki je talenat i izuzetan mladić kome su muzički znalci predviđaju sjajnu muzičku karijeru.

On potiče iz čuvene porodice muzičara, violina je tradicija u porodici Vasića, a mali Joca je inače praunuk čuvenog Žikice Piromanca i unuk Boje Piromanca. Njegov stric je bio čuveni muzikant Boban Voz dok je otac Zoran takođe svirao violinu.

- Počeo sam da sviram sa šest-sedam godina, ne znam ni sam tačno, a kako da kažem, violina je za mene sve. Želja mi je da nastavim tradiciju - rekao je jednom prilikom mladi violinista.

Joca je već dva puta proglašen za najboljeg violinistu Srbije u svojoj kategoriji. Najbolji je bio na smotri u Moravcima i Pranjanima, imao je zapažene nastupe i van naše zemlje. Joca je jedan je od violinista koji su muzikom na večni počinak ispratili pevača Džeja Ramadanovskog uz pesmu "Nedelja".

Mladi violinista, podsetimo, teško je povređen u noći između petka i subote kod Zvečke kad je sa ocem krenuo na muzički nastup u Hrvatsku. Vasić je nakon sudara od siline udarca proleteo kroz prozor automobila i prema rečima očevidaca leteo 20 metara. Iz Kliničkog centra Srbije navode da je mali Jovan životno ugrožen.

U nezgodi je takođe povređen i njegov otac Zoran i prema nezvaničnim informacijama zadobio je ozbiljne povrede kičme.

Video: Ori se Nedelja Novim grobljem: Muzičari sviraju dok prinose kovčeg sa telom legende narodne muzike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😪

    5. jun 2021 | 17:18

    Jak si ti mali, izdrži junačino. Sviraćeš i uveseljavaćeš ti još ljude. Hajde budi se.. dosta je bilo odmaranja!

  • Рус

    5. jun 2021 | 16:59

    Izdrži Jocoo! Nije jedan od najboljih nego najboljii!!

  • Snezana

    5. jun 2021 | 18:06

    Bori se sreco zivot je pred tobom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA