≫ 

Asfalt ih "žulja": Ovi glumci su grad zamenili selom, a neki imaju i ozbiljan biznis

Pronašli su svoju oazu mira

  • 17
Poznati na selu, Nenad Jezdić, Ljiljana Blagojević,Marija Petronijević, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Nikola Kojo

Foto-montaža: Pixabay, ATA Images, Marko Jovanović

Nekoliko naših poznatih glumaca rešili su da gradsku vrevu zamene mirom i prirodnom, te većinu svog vremena provode na selu.

Neki od njih su definitivno rešili da se ne vraćaju u gužvu, kupili su domaće životinje kojima su se potpunom posvetili, a mnogi otvoreno govore o tome da se ne stide nijednog poljoprivrednog posla.

Opet, pojedini glumci zbog obaveza prema poslu, rada u pozorištu, ali i deci, kupili su imanja nadomak Beograda kako bi mogli da ispune sve obaveze, ali i da uživaju u lepoti zelenila.

Nenad Jezdić

 

Na dedovini kraj Valjeva prve voćke je Jezdić je zasadio još pre skoro dve decenije. Glumac je u početku imao 70 ari, a sada 20 hektara ozbiljnog biznisa, gde voće raste, prerađuje se, fermentiše i destiliše.

U podrumu kuće smestio je burad sa rakijom, a to piće proizvodi od različitog voća. Ideja mu je da napravi porodični biznis u posao uključi svoje četvoro dece kada budu odrasla.

- Moram vam reći da sam većinu ovih stvari koje ovde vidite platio od svoje glume. Od svih svojih serija, filmova, reklama došao sam do ovoga ovde gde sam sad. Časno je reći da su ovde pare i koje dugujem, ali to je taj rizik koji mora da postoji - rekao je Jezdić jednom prilikom.

Nikola Kojo

 

Glumac Nikola Kojo više od deset godina ponosni je vlasnik kućice na Kosmaju na prostranom imanju. Kojo je dugi niz godina zagovarao ideju da će na obroncima Kosmaja napraviti komunu sa prijateljima u sredini, koja je nadaleko poznata kao najčistija.

- Želim da se totalno izmestim iz grada na selo, ali trenutno to nije izvodljivo zbog moje dece i njihovog školovanja. Ipak, i to će uskoro biti moguće - otkrio je Nikola pre izvesnog vremena, koji sa suprugom Aleksandrom ima tri ćerke.

Ljiljana Blagojević 

 

Poznata glumica je zajedno sa suprugom Sinišom Kovačević otišla na selo. Njih dvoje imaju imanje kraj reke u Surduku u kojem uživaju.

Ljiljana Blagojević i njen suprug su ćerki Kalini i unukama ostavili stan u gradu, a oni su se povukli na selo.

- Odselili smo se u Surduk, pored Dunava, u kuću s dvorištem iz kojeg pogled puca na vinograde. Sada imam više vremena da čitam i razmišljam o sebi. Ležem ranije, a budim se prirodno. Volim da čujem ptice, žabe, vetar, ali priznajem da više volim zimu, kišu i sneg. Verovatno bih bila veoma srećna kada bih živela u nekoj nordijskoj zemlji. Svi se čude kad kažem da bih dala pet leta za jednu zimu. Zemun je nekada imao atmosferu malog grada, ali dobio je brzinu Beograda. Ipak, ostao mi je prva ljubav, tu sam rođena, odrasla, išla u školu, tu su mi bili prvi izlasci - ispričala je Ljiljana, pre nekoliko godina.

Marija Petronijević

 

Lepa glumica  potpuno se povukla iz javnosti, svoj mir i sreću pronašla je u rodnom selu, Visibabe kod Požege, gde bez problema obavlja sve poslove u polju, ali i sa životinjama.

Marija Petronijević, koju mnogi nazivaju srpskom Monikom Beluči, već godinama unazad živi na selu, a nisu joj strane i razne obaveze koje ima, pa je ovog puta pokazala kako šiša ovce na svom imanju.

Prelepa glumica, koju su mnogi zavoleli u seriji "Selo gori, a baba se češlja", često objavljuje snimke i fotografije na kom šiša ovce, hrani ih, a istakla je da nijedan posao nije isključivo muški ili ženski, kao i da se nijednog poštenog posla ne treba stideti.

- Ovih dana je uveden zakon koji se tiče rodne ravnopravnosti. Za razliku od zakona kojim bi se zakonski stvaralo ravnopravnije društvo, potrebno je da sami uradimo što je do nas! Nema tog poštenog posla kog se radni čovek (žena) stidi, i nijedan posao nije isključivo muški ili ženski... Možda nisam brza koliko Stefan ili Marko, ali u slučaju da je potrebno - poručila je glumica.

Branko Janković

 

Glumac danas ima farmu koza sa više stotina grla, od čijeg mleka proizvodi visokokvalitetan sir i surutku koja se koristi za ishranu dece i sportista. On se za kratko vreme posvetio svom biznisu, pa sada proizvode izvozi i u daleki svet, čak i na četiri kontinenta. Branko Janković na selu se živi sa suprugom i koleginicom Natašom sa kojom ima trogodišnjeg Vukadina i jednogodišnju ćerku Koviljku. On je i dalje aktivan kao glumac.

- Možda nekome deluje da vodim paralelan život, jer sam maksimalno posvećen i jednom i drugom poslu. Ali, u priču sa proizvodnjom surutke nisam ušao zato što ne mogu da živim od glume. Nikada ni za čim nisam išao zarad novca, već zato što sam, u najgrubljem smislu, avanturista. Ovaj posao me, zapravo, najlepše odmara i ispunjava između napornih proba. Želeo sam da pomognem roditeljima, kako bi od napornog i poštenog seljačkog rada počeli i da zarađuju. Tako mi nije teško da budem ovde ni kada su poljski radovi, od oranja do košenja i baliranja sena. Moja deca, bogu hvala, imaju mogućnost da budu u prirodi, dišu svež vazduh i igraju se na najprirodniji način - objasnio je Branko jednom prilikom.

Milena Vasić

 

Korona virus je doprineo tome da Milena odluči da više vremena provodi na selu. Naime, ona ima porodično imanje u Šumadiji, pa je tokom izolacije odlučila da više vremena provodi na njemu.

- Život na selu ne može da se poredi s onim u gradu. Odlučila sam da dođem ovde kad je sve počelo. Procenila sam da će život u Šumadiji biti smisleniji, što se pokazalo kao dobra odluka. Priroda i selo daju smisao svemu. Ima mnogo posla na selu, oko kuće, bašte, pripreme obroka. U gradu možeš da se snađeš, a ovde si oslonjen samo na sebe -  rekla je ona ranije.

Život na selu joj je doprineo tome da shvati da su ti uslovi idealni za odrastanje dece.

- To se ispostavilo kao odlično, pogotovo za decu. Međutim, na početku ovog stanja uključila sam se u jednu emisiju i voditeljka mi je rekla – eto, sad ćeš imati vremena da pročitaš sve knjige, da pogledaš filmove, da se odmoriš. A onda mi je moja sestra, koja radi, koja nijednog trenutka nije prestala da radi, pritom ima i dvoje dece i mora njima da pomaže oko škole, rekla – Miki, je l’ možeš ti da objasniš gledaocima da mi nismo na godišnjem odmoru? Ovo je jako stresan i težak period. I zaista jeste - bila je iskrena Milena u svom obraćanju u jednoj TV emisiji.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković

 

Popularna glumica i njen suprug Vojin Ćetković svoj kutak su stvorili u Čortanovcima. Osim vikendice, imaju i lep voćnjak. Za to vojvođansko mesto čuli su preko Vojinovog prijatelja gde su često odlazili i sa decom. Tako se rodila idej i želja a da tamo naprave kuću.

Još odavno su imali san da vreme provode u prirodi, ali posebno su mu se posvetili otkad imaju decu, kako bi njihove ćerke udisale čist vazduh i trčarale slobodno po prirodi, a ne bile skučene u stanu.

Sada glumački bračni par na imanju u Čortanovcima zaista uživa – roštiljaju kad god požele, druže se, dok deca upoznaju prirodu i sve ono što nam ona pruža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qm

    20. jun 2021 | 13:17

    Sem Jezdića ostali su pozeri i vikendaši. Branko Janković se bavi kozarstvom a uglavnom to radi otac i radnici koje plaća.

  • Perke

    20. jun 2021 | 13:43

    Polako se Srbadija vraća sebi... posle 70 godina haranja Josipove crvene bande, prave vrednosti se vraćaju...

  • nikako da shvate neki...

    20. jun 2021 | 14:56

    Znate onu... ako hocete da vidite stanje u nekoj drzavi otidjite im pozoriste. Tako da, glumci, puno govore. Ko misli da je vrhunac zivota ziveti u zgradi ko sardine, grdno se vara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA