Popović otkrio kakve su šanse kandidatima za pobedu: "Srbija spava u finalu, najviše glasaju..."

- Otkad je takmičenje regionalnog karaktera, po SMS glasovima niko iz Srbije nije pobedio - rekao je Saša

  • 11
Zvezde Granda, Saša Popović

Saša Popović Foto: Marko Jovanović

Finale takmičenja "Zvezde Granda" održaće se večeras, 26. juna. Čovek koji je najupućeniji u celo takmičenje od njegovog početka do danas, Saša Popović, govorio je o novinama za ovo finale, kao i da li očekuje da u takmičenju pobedi takmičar iz Srbije.

Iako je u proteklih nekoliko godina princip glasanja bio takav da za finaliste glasaju, pored publike, i muzički žiri koji čine razne muzičke zvezde, ove godine se taj segment ukida.

- To sam uradio da bismo izbegli prijateljstva u glasanju. Neko je dobar sa nekim od mentora, pa njegovom kandidatu da 12 poena i slično. Zato sam odlučio da bude samo SMS glasanje, da samo publika odlučuje - rekao je Popović u emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji.

Popović je zatim opisao kakvo će biti finale takmičenja, u smislu ispadanja kandidata i proglašenja najboljeg.

- U prvom krugu se predstavlja svih 16 finalista i ne smeju da pevaju više od 3 i po minuta. Nakon prvog preseka ispada 8 takmičara. U drugom krugu imaju po 2 i po minuta i ispada 4 takmičara, ostaje 4. U trećem krugu ispada još dvoje, i na kraju ostaje dvoje, to je kao superfinale. U svakom krugu sa jednog telefona može da se pošalje najviše 20 sms poruka za jednog takmičara - objasnio je Saša.

Popović je zatim rekao da, sudeći po iskustvima od prethodnih godina, smatra da takmičari iz Srbije imaju najmanje šanse za trijumf.

- Po dosadašnjem glasanju, u poslednjih 7, 8 godina, Bosanci, Crnogorci i Makedonci ludački glasaju, a Srbija kao da spava u finalu. Otkad je takmičenje regionalnog karaktera, po SMS glasovima niko iz Srbije nije pobedio. Ako iz Bosne stigne 100.000 glasova, iz Srbije stigne 50.000. Ako dođe 200.000 glasova iz Bosne, dođe 100.000 iz SrbijeMislim da u ovom trenutku najviše šanse ima neko iz Bosne, Crne Gore ili Makedonije, ali nikad se ne zna, možda se Srbija probudi - rekao je direktor "Granda".

Saša se potom osvrnuo na narednu sezonu, koja počinje na jesen. Kako kaže, najbolji žiri se neće menjati.

- Ova šestorka je fantastična, nema potrebe da menjamo žiri - rekao je Popović u pomenutoj emisiji.

Video: Ovo su njihovi naslednici: Suzana Jovanović i Saša Popović prvi put u javnosti sa decom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    26. jun 2021 | 16:40

    Nema sta Srbija da se budi po ovom pitanju.Ovo je glupost, nebitna stvar, debilana da bi se bacale pare.Verujem da gradjani Srbije pametnije trose sms poruke za razliku od ostalih.

  • Zoran

    26. jun 2021 | 17:17

    Bolje posaljem koji SMS za lečenje nekog deteta a ne da punim dzep Grandu i Saši Popoviću.

  • ZG

    26. jun 2021 | 17:27

    Samo Bosanci glasaju. Srbi odavno ne. Jos od pobede Stefana Petrusica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA