≫ 

"Mislila sam da niko neće doći": Dedićeva otkrila gest pokojnog Džeja od kojeg knedla zastaje u grlu

- Džej je neko ko je bio deo života svih nas, bio je deo mog života, moje karijere - rekla je spisateljica

  • 4
Vesna Dedić, promocija knjige Vesna Dedić, Foto: Nikola Tomić

Vesna Dedić priredila je predivnu promociju svog romana "Izgubila sam sebe", a pred brojnim prijateljima poželela je da nešto kaže o svom 13-om poduhvatu ovog tipa.

- Napisala sam 13 romana, imala sam 13 promocija, ali s obzirom na ono što se svima nama dešavalo u vreme korone, ovo je roman koji sam najteže pisala - priznala je Vesna.

- Najviše sam brinula svakog dana po pet puta da li ću uspeti, da li sam dovoljno pametna, da li sam dovoljno emotivna, da li uopšte imam više šta da kažem. Mozak mi je sporije radio, ne na frekvenciji na koju sam navikla, zbog toga što je bio i policijski čas i atmosfera straha oko nas. Ja ne znam da je bilo ko od nas bio srećan proteklih godinu dana - rekla je spisateljica i nastavila:

- Hiljadu puta sam da kažem: "Ne, ja nisam u stanju da objavim ovaj roman". Ipak sam ga objavila, i poslednje tri nedelje dobijam utiske čitateljki, a to su desetine hiljada čitateljki, i kad mi kažu da je to moj najbolji i najzreliji roman, ja mnogo ne verujem u tu rečenicu, ali sam beskrajno srećna.

- Moram da budem baš nekulturna, pošto ja radim "Balkansku ulicu", prošlo je 600 ljudi kroz tu emisiju, a naša najgledanija emisija je bila sa gospodinom Pižonom, legendom srpske, jugoslovenske kulture. Pižon, napravili ste od mene vodećeg novinara ove sezone, sve sam ih pokosila, hvala - javno se zahvalila.

Vesna je potom pozvala Stevana Anđelkovića da joj se pridruži i otpeva pesmu, ali kako je navela, ne tek tako.

- U ovom romanu pojavljuje se Džej kao stvarni lik. Džej je neko ko je bio deo života svih nas, bio je deo mog života, moje karijere. I 2010. kada sam ja postala iznenada postala sa romanom "Zauvek u srcu" bestseler pisac, rekli su mi da moram da napravim promociju. Ja sam rekla: "Ne, ne, promocije su dosadne". Onda su mi rekli da moram, pa sam ja rekla svojim prijateljima sa Pržna, da pokupe svojih 30-ak ljudi, jer sam mislila da niko neće biti na toj promociji - rekla je iskreno Vesna i nastavila:

- Ja sam sve ljude s plaže zvala i na kraju je došlo 1.000 ljudi. Prvi buket koji sam dobila bio je od Marije Ramadanovski, tada trinaestogodišnje ćerke Džeja Ramadanovskog, koja mi je rekla: " Vesna, dobro veče, ja se zovem Marija, ja sam Džejeva ćerka. Tata večeras peva u Herceg Novom, rekao mi je da kupim ovaj buket cveća i da vam dam". Jako sam želela da na neki način odam počast tom čoveku i u ovom romanu kao stvarni lik pojavljuje se Džej, a Stevan Anđelković peva jednu od pesama koja je obeležila tu ljubav. Hvala ti, Stevane - rekla je Vesna i uz gromoglasan aplauz prepustila binu Stevanu.

Video: Vesna Dedić o naslednici i napuštanju RTS-a: Što se mene tiče ne mora ni škole da završava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA