≫ 

Ana Mihajlovski o drami u Zemunu: Policajac me je pitao: "Pa da li je udario dete, gospođo?"

Voditeljka je istakla da joj je policajac, koji je došao na lice mesta, rekao da je pas "objekat"

  • 29
Ana Mihajlovski Pinkove zvezdice Ana Mihajlovski / Foto: Nikola Tomić

Ana Mihajlovski (38) zahvalna je policiji na angažovanosti, pošto je priveden bahati vozač koji je na pešačkom prelazu u Zemunu usmrtio njenog psa, dok su ga šetale njene maloletne ćerke.

Ipak, ističe, rešila je da i pored njihove pomoći preko advokata i sekretarijata pronađe vozača automobila, ali i autobusa koji je te noći vozio nedozvoljenom brzinom iz suprotnog pravca.

- Mi ćemo, svakako, bez obzira na rad policije, putem advokata, dati sve od sebe da pronađemo vozača autobusa. Ne radi se ovde o želji za "osvetom" i kaznom, već o želji da iz ovog svi mi naučimo nešto. Sekretarijat za saobraćaj je nakon gledanja snimka samoinicijativno pokrenuo postupak zastite tog prelaza i nadam se da će nešto dobro izaći iz ovoga bar za druge - ističe Ana.

- Nažalost, nekako uvek učimo na teži način, ali snimak stravične brzine tog autobusa, nažalost, pokazuje ponašanje mnogih vozača drugih autobusa koji bezumno jure bez ikakvog usporavanja, dok su pešaci na pešačkom. Snimak ovog autobusa, njegova brzina kojom je došao i prošao tik pored dece, treba svima njima da pokaže koliko je to bila stravična situacija i kako je mogla tragično da se završi. Svakako sam dobila informaciju da policija radi na slučaju i ja sam im zahvalna na tome, ne samo zbog moje dece već zbog svih onih koji su primorani bezumno da trče preko pešačkih prelaza dok oko njih lete automobili - ističe voditeljka.

Kako je rekla, policajac koji je došao na lice mesta rekao joj je da je pas "objekat". To nije sve.

- Nakon gledanja snimka, situacija je poprilično drugačija. Sinoć je na tom pešačkom prelazu pukom srećom izbegnuta velika tragedija. Dok su maloletne osobe prelazile ulicu na pešackom, vozila su jurila oko njih duplo brže od dozvoljene brzine, iako po zakonu moraju prvo usporiti pred pešački, a zatim i stati čim pešak kroči na prelaz.

- Čak je i vozač gradskog autobusa jurio kao lud, u sekundi se stvorio kod pešačkog prelaza. Nije važno čija su deca u pitanju, na kraju krajeva, hajde da kažemo da je pas ‘objekat’ i da može da ga gazi ko gde hoće, maloletna deca su bila životno ugrožena, a na tu moju konstataciju policijac me je upitao: "Pa da li je udario dete, gospođo?" - ispričala je Mihajlovski.

Podsetimo, protiv vozača "opel astre" R. V. (57), koji je, kako se sumnja, 30. juna oko 23 sata na pešačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u Zemunu udario psa kog su šetale ćerke voditeljke Ane Mihajlovski, podneta je prekršajna prijava zbog učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi i napuštanja lica mesta.

Video: Mihajlovski o siromaštvu: Ja sam samo delić stravične statistike

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    3. jul 2021 | 16:53

    Dokle bre više...dajete joj previše pažnje a ona to ne zaslužujeŽao mi je psa ali to nije jedini koji svakodnevno nastrada,a o deci roditelji da vode računa.

  • Tt

    3. jul 2021 | 17:39

    Postoji odgovornost vozaca ali gospodja bi morala da nauci decu da malog psa na povocu ne mogu na kolovozu da puste dva metra ispred sebe. Jednostavno zivotinja je tesko uocljiva u mraku.Prema tome, svi su odgovorni.

  • pit bull

    3. jul 2021 | 18:24

    Jbt kolika se frka digla oko kera,pa lepo ti je rekao,nije udario dete pobogu. Svaki dan glavna vesto pas Ane Mihajlovski ooooo Srbijoooo zemljooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA