≫ 

Milica Mandić je naš šampion, a za nju je to samo njena majka: "Ona je moja najveća motivacija"

- Moja mama je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstvenih problema sa kojima se lavovski borila - otkrila je Milica pre 4 godine

  • 3
Milica Mandić, Srbija, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, Taekvondo Milica Mandić; Foto: Javier SORIANO / AFP / Profimedia

Najbolja srpska tekvondistkinja Milica Mandić je drugi put za 9 godina osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i učinila je celu Srbiju ponosnom.

Mnogo je truda i znoja proliveno da bi se postigli takvi rezultati, a nije mnogo poznata priča o tome ko je našoj šampionki bio najveća podrška i motiv da gazi napred.

- Moja mama je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstvenih problema sa kojima se lavovski borila. Ovu godinu ću pre svega pamtiti po njenoj uspešnoj borbi. Hvala Bogu, pa je sada sve dobro. Bila je moja najveća motivacija, za mene je moja mama najveći šampion 2017. godine - istakla je Mandićeva 2017.

Tada je imala samo jednu želju.

- Samo da svi budu zdravi. Zaista je skromna želja. Uspehe sami pravimo, a ljubav je tu da se međusobno podržavamo - istakla je srpska šampionka.

Podsetimo, u Tokiju je Srbiji prva medalja stigla iz streljaštva, Damir Mikec je osvojio srebro, a druga je tekvondo doneo, što postaje tradicija, nakon sjajnih borbi Tijane Bogdanović i bronze.

Od osamostaljenja i Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, ovo je tek četvrta zlatna medalja Srbije. Prvu je osvojila upravo Milica Mandić u Londonu 2012, a druga i treća stigle su na prošlim Igrama u Tokiju, najpre od rvača Davora Štefaneka, pa vaterpolo reprezentacije.

Ukupno je naša zemlja osvojila 31 zlatnu medalju, tri kao Kraljevina Jugoslavija, 23 za vreme SFJR i dve u doba Srbije i Crne Gore.

Video: Nikad dužih 10 sekundi Milicinog finala, sa Saletom u studiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    27. jul 2021 | 17:25

    MILICE SRPKINJO, ŽIVA BILA I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • bravoooooooooooooo Miličiceeee

    27. jul 2021 | 19:38

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️👍👍👍👍👍👍👍👍👋👋👋👋👋👋👋👋👋

  • Pedja

    28. jul 2021 | 08:28

    Da je vise takvih porodica,oni koji ih poznaju stvarno su blagosloveni. Majka,otac,sestra i Milica,skromna plemenita bica! Bog vam svaku srecu dao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA