≫ 

Nasilje na nastupu, peticija, govor mržnje... Ovo je prethodilo zabrani ulaska Bube i Jale u Srbiju

Reperi su razbesneli javnost u Srbiji, ali i u regionu

  • 52
Jala brat, Buba Koreli Jala brat, Buba Koreli, Foto: Milena Đorđević, Pixabay

Reperima Bubi Koreliju i Jali Bratu zabranjen je ulazak u Srbiju, nakon nasilja koje se dogodilo na njihovom nastupu i peticije koja je pokrenuta, upravo za zabranu ulaska u našu zemlju. 

Nije poznat tačan razlog zbog čega je reperima zabranjen ulazak u Srbiju. Zabrani su prethodili skandali, koji su razbesneli javnost, kao i poznate ličnosti, peticija za zabranu ulaska u Srbiju, kao i govor mržnje.

Nasilno ponašanje pripadnika obezbeđenja Bube i Jale, na koje niko nije reagovao

Buba i Jala sa reperom Inasom, 31. jula nastupili su u Nišu, a dok je Inas pevao svoj blok, dečka koji se našao na bini dohvatili su ogromni momci iz obezbeđenja i bukvalno ga bacili sa bine na publiku. 

Nakon toga zaleteli su se među publiku za pomenutim momkom i, kako se vidi na snimku, jedan od ljudi iz obezbeđenja odgurnuo je momka i nekoliko puta ga udario.

Skandal na njihovom nastupu razbesneo je mnoge javne luičnosti, među njima, pevača Slobu Radanovića, pevačicu Maju Berović i glumca Viktora Savića.

- Izvođači treba da štite svoju publiku, a ne da gledaju dok ih neko baca sa bine i bije. Šta god da se dogodilo, to su klinci i nasilje nije rešenje. Treba da vas je sramota - poručio je tada Sloba.

- Ja kad sam izvodila njihove pesme oni su bili normalni momci bez ikakavih skandala, ali očito da se to promenilo. Ako me pitate konkretno u tom slučaju, ne podržavam jednostavno nikakav vid nasilja. Svako ko uradi bilo kakav nasilnički čin, treba da odgovara za to. Da li to bilo obezbeđenje, da l' to bio taj neko lično... Obezbeđenje radi tu za nas i oni rade ono što im mi kažemo da rade. Tako da, svako treba da stoji iza svojih dela - rekla je tada Maja Berović.

Viktor Savić je nakon vesti o incidentu na svom Instagram profilu objavio fotografiju UFC borca Konora Mekgregora u momentu kada je neko nokautirao i napisao: "Bojkot! Drugar koji hoće da ide na nastup Jale i Bube". Nakon toga Savić je podelio fotografiju najave jednog nastupa Bube i Jale i dodao znak "stop".

Otac maloletnog dečka koji je pretrpeo nasilje na nastupu Bube i Jele: Moj sin ima traume

Dejan Simić, u ispovesti za Telegraf.rs, rekao je da je u šoku zbog svega što se dogodilo, kao i njegov sin koji je napadnut, a ispričao je i šta se, kako tvrdi, desilo.

- Saznao sam za ceo slučaj posle 3 dana. Poslala mi je jedna drugarica snimak. Bilo mi je sumnjivo da je on. Ali vidim on već tri noći ne spava, silazi sa sprata dole. Kada sam video snimak, pozvao sam ga telefonom, pitao ga što mi nije rekao, a bilo ga je strah, strah da mu se nešto ne desi - počeo je priču Dejan Simić, otac maloletnog M. S, pa nastavio:

- Prvi snimak kada sam video, pitao sam ga šta je tražio na bini. Rekao mi je da je pošao da se slika sa Bubom jer je, kaže, bilo dvoje, troje njih koji su ih čuvali i niko im nije rekao da ne smeju na binu. Rekao mi je i da su pre toga išli njih 10, 15 na binu. Pošao je na pult sa pićem, uzeo je flašu pića, nije znao da je to "Moet" šampanjac, šta je...

Video: Obezbeđenje napravilo skandal na nastupu Džale i Bube: Bacili dečka s bine

- Dok je prilazio Bubi, ova dvojica su prišli otpozadi, menadžer i ovaj drugi, ne znamo ko je, uhvatili ga, izbacili ga dole, posle ga udarili dva puta, uzeli mu taj šampanjac... Njemu je sve vreme bio telefon u ruci, to se i na snimku vidi. On je telefon nameštao da se slika sa njim, i hteo je da mu da to piće - rekao je on.

- Sin kaže da je imao tri podliva i ogrebotine na desnoj ruci i zadnjem desnom butu. Mi nismo išli kod lekara, sada se vrlo malo poznaje. To se sve desilo 31.07.2021. godine. Čuo sam se sa advokatom. On je rekao da treba prvo Javni tužilac da odredi da li je to prekršajni postupak ili krivični. Pa onda da se goni. Oni su spremili sva dokumenta i čekaju samo nas da damo izjavu, a on će razmotriti za dalje - rekao je otac M. S.

Reperi se nekoliko dana nisu oglašavali, a onda je Buba Koreli izdao saopštenje, koje su mnogi protumačili kao "pranje", kada su videli da je javnost zaista besna

- Dragi moji, želim da se kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega, ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator i kao što se vidi na snimku. Bili smo u bekstejdžu i čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i apsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja. Voli vas brat - napisao je reper na Instagramu tada.

Peticija da se Bubi i Jali zabrani ulazak u Srbiju - više od 68.000 potpisa

Nakon incidenta na nastupu pokrenuta je peticija da se Bubi i Jali zabrani ulazak u Srbiju, a koju je do sada potpisalo čak više od 68.000 ljudi.

- Potpisujem ovu peticiju za zabranu ulaska u Srbiju dotičnim "reperima" jer svako ko ne poštuje ovu državu, njenu decu i njen narod, nema tu šta da traži - piše u opisu peticije.

Govor mržnje

Pre nego što su postali poznati i popularni u Srbiji, Buba i Jala, navodno su pozvali linč i mržnju Srba.

Oni su navodno preko Jutjub naloga svoje izdavačke kuće "Imperija", pre devet godina, objavili nekoliko poruka koje sadrže eksplicitnu nacionalnu mržnju.

Ovim povodom kontaktirali smo Bubinog i Jalinog menadžera, koji do objavljivanja teksta nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Video: Buba Koreli: Mi smo ove pare zaradili, svako ko me razapinje, nek mi se k**ca napuši!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб ин

    16. avgust 2021 | 20:59

    Пљују годинама по Србима а величају омог Орића. Давно је то требало забранити. Свака част Србијо.

  • Gle

    16. avgust 2021 | 19:10

    Nema ulaska u Srbiju za ovu dvojicu vise nikada.Ima tu jos kandidata,polako.👍

  • Daće bog

    16. avgust 2021 | 22:27

    Da nikada više ne kroče u srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA