≫ 

Bivši policajac sa bratom pljačkao hrvatske zvezde! 10 poznatih oštetili za više od 147.000 evra

Bivši policajac s bratom je ordinirao po stanovima poznatih Hrvatica i Hrvata oštetivši njih deset za više od 1.1 milijun kuna. Krao je i tijekom policijskog ispitivanja...

  • 1
Maja Šuput Maja Šuput / Foto: Instagram/majasuput

Izvesni A. Z. (45) sigurnost i poverenje zamenio je sigurnom provalom po stanovima poznatih hrvatskih osoba, među kojima je i pevačica Maja Šuput (41), navodi 24sata.hr.

Pomenuti čovek dobio je pet godina i deset meseci zatvora, a njegov godinu dana stariji brat M. Z. dobio je godinu dana manje zatvora, navodi se u presudi.

Naime, oni su od jula 2016. do januara 2017. godine provalili u domove deset poznatih Hrvata iz Zagreba, Velike Gorice i Osijeka, kada su vlasnici bili na godišnjim odmorima, a odneli su hrpu vrednih predmeta i gotovine. Za sobom su ipak nešto i ostavili: opuške i čaše s pićima, ali bez njihovih DNA tragova.

Već 2017. završili su u višemesečnom zatvoru, ali su nepravosudne presude dočekali van rešetaka.

A. Z. ukrao i USB usred policijskog ispitivanja

Kako se navodi u presudi, A. Z. dobio je godinu dana zatvora više od brata jer je osuđen i za uništavanje dokaza tokom policijskog ispitivanja. Pravio se da mu je pozlilo, pa je neprimetno sa policijskog stola uzeo USB, nakon čega je hteo da ga utopi u WC šolji.

Kako stoji u presudi, braća Z. provalili su u domove deset ljudi: poznatog stomatologa Marka Marovića, suvlasnice Centra za vozila Hrvatska Sanje Lozić, pjevačice Maje Šuput, brokera i investitora Tonćija Korunića, dr. Ane Mlinarić Džepina iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, Tome Škore iz BC Instituta, bivšeg rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, menadžera HT-a Marina Zovka, poduzetnika Vedrana Čavline i Tatjane Vrdoljak, bivše supruge osječkog političara Ivana Vrdoljaka.

Optužnica protiv braće Z. bila je poduža zbog hrpe stvari bez kojih su oštećeni ostali.

Najpoznatija sa spiska oštećenih, Maja Šuput, konkretno je ojađena za sledeće stvari:

Iz garderobe u sobi više komada raznog vrednog nakita od belog i žutog zlata, kao i srebra, i to minđuše, narukvice, prstenove i lančiće, prenosni metalni sef u kojem se nalazilo 5.000 evra u raznim apoenima, oko 45.000 kuna (6.009 evra) u raznim apoenima i ručni sat marke "Rolex" s pripadajućom dokumentacijom.

Zatim, mobilni marke iPhone 6 i iPhone 6S s autopunjačem, rezervne ključeve automobila marke "Mercedes", fotoaparat marke "Canon" i rezervni ključ stana, uređaj Apple iPad, Apple iPad Mini i daljinski upravljač Apple za zvučnike i tri ružna sata marke Michael Cors.

Ukupna vrednost predmeta navodno je najmanje 30.047 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PANE

    27. avgust 2021 | 15:08

    Na divljem zapadu bez pravog gazde sve se moze, nista cudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA