≫ 

Bogoljub Karić: Zapamtite, svi smo mi Novak! Nepobediv narod kroz istoriju, nepobediv i danas

- Osporavaju i našeg Novaka, ali to ne umanjuje njegovu neprikosnovenu poziciju u svetu tenisa i ništa manje kao velikog patriotu, ponosnog Srbina i pre svega čoveka u svakom smislu - istakao je Karić

  • 2
Bogoljub Karić Bogoljub Karić / Printskrin: Facebook/bogoljubjkaric

Bogoljub Karić pohvalio je u novoj objavi Vranjance, ali je istakao i da svako može biti uspešan, ukoliko mu se pruži prilika i ako ima mogućnosti za to.

- Dragi moji, želeo bih pre svega da pozdravim naše prijatelje iz Vranja, za koje možemo slobodno da kažemo da su jako vredni i radni ljudi, puni vedrog duha, elana i humora, a o Vranjankama je suvišno i govoriti. Mnogi stihovi, romani i priče su napisane u čast ovih prelepih i posebnih žena - počeo je.

- Bora Stanković je najbolje opisivao Vranje u svojim delima, očaran tradicijom koja je opstala tolike godine pod Turcima, ali je bio pomalo i razočaran, pretvaranjem Vranja u građansku varoš i prihvatanjem novih tendencija zapadnog društva, pa je napisao "Staro, staro mi dajte! Ovo što miriše na suh bosiljak i što sada tako slatko pada. Pada i greje, greje srce." Žal za tim vremenima prisutna je kroz priče koje se prenose, kroz pesme Staniše Stošića, čoveka koji sa puno emocija uspeo da dočara život Vranjanaca.

- "Koštana" je remek delo Bore Stankovića i svedočanstvo o Vranju i Vranjancima, koje se izvodi u pozorištima i operama. Vranje je dom temperamentnih ljudi koji vole da se vesele, zapevaju, zaigraju, to je čista emocija i vrela krv... U novije doba, velike kompanije su rođene u Vranju, kao što je Koštana fabrika obuće, Simpo, Yumco, Alfa plam, sa nekoliko hiljada zaposlenih, čije su vredne ruke i napravile ove kompanije uspešnim.

- Sve su to ruke srpske uspele da sagrade i učine uspešnim. U to vreme Srbija je doživljavala ekonomski preporod, imala preko 47 lanaca robnih kuća, gigante teške industrije, nove tehnologije su razvijane u svim oblastima... Ni velika Nemačka nije uspela da napravi takav pomak, a kamoli neka druga zemlja Evrope. Iako naš svet osporava u mnogim stvarima, mi imamo moć Feniksa da se uvek iznova uzdižemo. Osporavaju i našeg Novaka, ali to ne umanjuje njegovu neprikosnovenu poziciju u svetu tenisa i ništa manje kao velikog patriotu, ponosnog Srbina i pre svega čoveka u svakom smislu. Pa zato, uvek naglašavam: Svi smo mi Novak! Nepobediv narod kroz istoriju, nepobediv i danas pred novim izazovima i novim opasnostima. Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić - poručio je Karić iz nove vile u Herceg Novom, Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markos

    2. septembar 2021 | 15:27

    Bjezanija i porazi od kad postojite

  • susedi

    2. septembar 2021 | 15:15

    A kako to nepobjediv u istoriji kada ste izgubili sve ex YU ratove ☹️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA