Goca Božinovska sa Rodićima planira krštenje unuka: Ovo su svi detalji, a Mirko ima jednu želju

Oni će navodno uskoro obaviti razgovor sa sveštenikom i dogovoriti datum

  • 2
Bojana, Mirko Šijan, Goca Božinovska Bojana, Mirko Šijan, Goca Božinovska, Foto: Nikola Tomić, Foto: ATA Images

Goca Božinovska uživa u ulozi bake i sa snajkom Bojanom Rodić i sinom Mirkom Šijanom, ali i prijom Danijelom i prijateljem Bogdanom Rodićem navodno polako priprema krštenje prvog unuka Zorana.

Pevačica ima želju da naslednik njenog sina što pre primi svetu tajnu, kojom mališan postaje hrišćanin i član crkve. Obe porodice, i Rodić i Šijan, drže do tradicije, pa se već raspituju u vezi sa činom koji im veoma znači.

Stari je običaj da se dete krsti još dok je beba, dok ne proslavi prvi rođendan, što Bojana i Mirko žele, pa će krštenje u njihovoj porodici da se obavi u najkraćem roku. Oboje su već upoznati sa važnim pravilima ovog verskog obreda, kako se navodi, uskoro će i obaviti razgovor sa sveštenikom, koji će detaljnije da im objasni šta je potrebno i da zakaže krštenje.

Inače, kako tradicija nalaže, za ovaj svečani događaj treba pripremiti krsnicu - platno bele boje, veličine od jednog do jednog i po metra, u koje se dete uvija posle krštenja. Od nje se, potom, detetu sašije košuljica, benkica ili jastučić za spavanje.

Prema rečima izvora Kurira, Mirko želi da njegov naslednik, po starom običaju, bude zavijen u njegovu belu košulju, sve dok ne bude kršten vodom.

Inače, još uvek se nisu dogovorili da li će praviti veselje ili će sve biti organizovano tajno, u krugu porodice i kumova.

Fotografije malog Zorana Šijana sa Bojanom i Mirkom pogledajte u galeriji iznad.

Video: Sestre Rodić do zore lumpovale, orilo se Morem plovi jedna mala barka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. septembar 2021 | 20:59

    Ja mislim da su ovi Rodici u cudu,i da jos nemogu da shvate sta se to desava oko njih ,desava se ,sigurno ono sto nikad nisu ni mogli zamisliti ,sve prije poznate licnosti sa malih ekrana

  • Miki

    13. septembar 2021 | 21:14

    Pa gde si Goco,2 dana te nema pa reko nedaj Bože da se nije šta desilo?Uh sad mi je lakše..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA