Preminula Marina Tucaković

Žena koja je napisala najveći broj domaćih hitova upokojila se u 68. godini

  • 78

Marina Tucaković (67) preminula je, nakon teške borbe sa opakom bolesti, potvrdio je za Telegraf.rs, njen suprug, Aleksandar Radulović Futa.

- Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumevanju - rekao je Futa.

Nakon nekolicine ohrabrujućih vesti u poslednje vreme, da njeno zdravstveno stanje ide nabolje, usledila je ipak ona najtužnija - Marina nije uspela da se izbori.

Da nešto u poslednje vreme nije u redu kada je reč o njenom zdravlju i oporavku, prvo je na svom Tviter profilu saopštio njen sin Milan Laća Radulović, koji je 14. septembra napisao sledeću poruku:

- Pomoć!!! Majka mi ima teška gušenja. Terenska služba može doći tek u 2, što može biti kasno. U kovid legla ne želi da ide. Da li neko ima broj stručnog lica koje bi moglo da je posluša ASAP (As soon as possible, u prevodu "što je pre moguće", prim.aut.). Mi smo u Beogradu, Vračar. Pišite u DM. Hvala vam.

Kada smo ga kontaktirali. kako bismo proverili šta se događa i u kakvom je stanju Marina, kratko nam je napisao:

- Hajde da se molimo.

Nakon toga, on je objasnio da je njegova majka loše podnela poslednji proces hemioterapije.

- Ima otprilike 45 kila. Jako loše podnosi njen organizam sve što se dešava. Poslednjih dana je jako, jako loše. Trebalo je da ide i na zračenje, međutim, preslaba je za zračenje - rekao je Laća 14. septembra.

Kako je Marina postala "mama" domaće muzike

 

Marinini roditelji želeli su da završi fakultet i bavi se nekom ozbiljnom profesijom, ali sudbina je imala drugi plan. Naime, Marina je završila Ekonomski fakultet, a onda joj je muzika tiho ušla u život.

- Išla sam u Šestu beogradsku gimnaziju i gomila neopredeljenih nas je bilo. Gde bih, šta bih... Tad je ekonomija, kao, bila veoma popularna. Mogao je lakše da se nađe posao. Ja sam htela da budem turistički vodič! Htela sam, međutim, povezala sam se sa nekom ekipom tu sa Đerma. Pravili su neke pesme i mene je to vuklo, vuklo! Svaka melodija me je vukla na neke reči... Nisam ni znala da imam talenat za to. Sve mi je to bilo zanimljivije. Sa njima sam išla na probe... Tako da, taj fakultet sam otaljala i prešaltala se na ono što me vuče, skroz neizvesno - ispričala je Marina nedavno.

- Pisala sam po malo... Bila sam sekretarica u džez udruženju kod Bubiše Simića i Pece Vujića, u Dušanovoj ulici. To mi je bilo jako zanimljivo. Učestvovala sam u organizaciji Beogradskog proleća, tu sam upoznala Sanju Ilića sa kojim sam počela ozbiljnije da se bavim ovim poslom. To me je uvelo, sve šire i šire - objasnila je Tucakovićeva gostujući u "Šta sam tebi i ko sam sebi".

- Pritisak roditelja je bio, ali posle im se dopalo ovo što radim. Ali, stvarno! (smeh) Lepa vremena su bila... - priznala je Marina.

Istakla je da se nikada nije osećala kao da je estrada, ali da u njoj nema ništa loše.

- Nekako, ja i ne osećam da sam estrada, mada moram priznati da je estrada zanimljiva stvar - istakla je tom prilikom.

Marina je karijeru započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala brojne hitove, a verovatno i najveći jeste "Dodirni mi kolena", koji je doživeo brojne prepeve.

Sarađivala je i zaslužna je za uspešne karijere brojnih domaćih ličnosti poput Cece, Olivera Mandića, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Vesne Zmijanac, Zdravka Čolića, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukasa, Saše Matića, Ane Nikolić, Nataše Bekvalac, Željka Joksimovića, Ane Nikolić, Severine, Nede Ukraden, Slađane Milošević, Harisa Džinovića...

Najveća tragedija koja ju je zadesila jeste smrt sina Miloša, u decembru 2008. godine. Miloš je preminuo u 24. godini, od posledice predoziranja.

Marina se tada povukla iz šoua "Operacija trijumf", u kojem je bila član ocenjivačkog žirija.

Karijeru je nastavila.

Marina je bila u braku sa kompozitorom Aleksandrom Radulovićem Futom, sa kojim ima još jednog sina - Milana Laću Radulovića.

Inače, dobro poznati festival Beovizija održan je prema njenoj zamisli, 12, 13. i 14. aprila 2003. godine.

Godine 2014. Marina je pristala da učestvuje kao član žirija u tada novom muzičkom talent-šou programu "Pinkove zvezde", zajedno sa Cecom, Harisom Džinovićem, Borom Đorđevićem i Miroslavom Ilićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    19. septembar 2021 | 21:37

    Neka joj je laka sveta srpska zemlja... Pocivaj u miru neka te andeli cuvaju... Sad si uz svoga sina i andelima... A nama si ostavila svoje ispisane hitove da ih slusamo... Pocivaj u miru sa svojim sinom. Amin.Amin. Amin.

  • Suzana

    19. septembar 2021 | 23:28

    Ako vam se nekada tekst neke pesme izuzetno dopao ili izazvao snažne emocije, ili uzdrmao na bilo koji način, nebitno ko peva, nije ni trebalo da nagađate ko je pisao??? Zna se. Marina, STRAŠNO MI JE ŽAO što ste napustili ovozemaljski svet! Znajte da ste ostavili NEIZBRISIV TRAG I PEČAT ZA SVA VREMENA! Izgubili smo NEVEROVATNOG ČOVEKA I TEKSTOPISCA! Neka Vam BOG dragi podari rajsko naselje! SAUČEŠĆE PORODICI.

  • Ja

    19. septembar 2021 | 21:37

    Neka joj je večna slava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA