≫ 

Voleo je i pevao mnogim ženama, ali je sa ovom ostao do poslednjeg dana: Ovo je Tomina verna Gordana

Gordana je svega nekoliko puta javno govorila o Tomi

  • 5
Toma Zdravković

Prinstkrin: Youtube

Pokojni pevač Toma Zdravković, o čijem životu je snimljen i film, bio je legendarni umetnik, ali i čovek, o sve detalje koje javnost nije znala o njemu delio je sa suprugom Gordanom Zdravković.

Toma je preminuo posle sedamnaest godina borbe sa kancerom prostate, 30. septembra 1991. godine, a do poslednjeg dana uz njega je bila njegova treća supruga.

Gordana je svega nekoliko puta javno govorila o Tomi, ali je i te kako imala šta da kaže. Priznala je da je uživala u braku sa njim, a da su imali samo male i sitne probleme koje su brzo rešavali.

Zdravković je važio za nekog ko je neverovatnom snagom voleo je ljude, kafanu i provod, a supruga Gordana jednom prilikom otkrila je i da je Toma jednom prilikom dva dana proveo u kafani sa nepoznatim ljudima.

- Voleo je sve ljude. One koji su na položajima, rudare, prosjake, decu, sve. Voleo je narod. Za njega je svako bio osoba. Nije gledao ko je šta. Voleo je ljude. Sećam se da smo jedne godine bili u Aleksincu i naišla je treća smena rudara. On je njih sve odveo u kafanu i proveo sa njima dva dana i dve noći - iskrena je bila Gordana.

Ona je jednom prilikom ispričala i da joj je drago da mladi shvataju poentu Tominih pesama.

- Znači mi, jer su mladi ljudi shvatili, da su kroz pesme moga muža bila jedna velika istina, velika ljubav, jedan život umetnika. Bio je svestan da ono što on radi, radi najbolje, i znao je da je to istinito i da će to da ostane, krojio je sebi pesme po svojim željama i mogućnostima, zato nije pisao pesme drugim pevačima. Nikad nije želeo da radi komercijalu - rekla je jednom prilikom Gordana.

- Naš susret se dogodilo u Torontu sasvim slučajno. Toma je pevao u nekoj kafani, ja sam tada bila jako mlada i volela sam pesmu i kafanu. Odatle je sve počelo, a nakon toga smo se venčali i živeli zajedno do njegove smrti - prisetila se Gordana upoznavanja sa Tomom.

Goca je istakla da joj nije smetalo to što je Toma bio zaljubljive prirode.

- Meni to nije smetalo, verovatno jer je on svuda pronalazio inspiraciju i sretao mnoge žene. Uopšte ne sumnjam da se zaljubljivao mnogo puta, jer je bio takve prirode. Recimo, pesma "Danka" bila mi je jako draga, a kad sam upoznala Danku onda mi je bila još draža - istakla je Goca i dodala da je to sve bilo deo Tome Zdravkovića.

Sve njegove gluposti, ali i lepe stvari, to je bio on. Stvarno je bilo nemoguće tu nešto promeniti. Ponekad sam samo htela da mu pomognem u određenim situacijama, ali nikad mu nisam nešto branila ili se svađala, već sam samo govorila: "Proći će to, pusti, ako si se zaljubio, odljubićeš se" - priznala je.

Goca i Toma dobili su sina Aleksandra, koji je imao samo 13 godina kada je ostao bez oca.

Kako izgleda Gordana Zdravković, treća Tomina supruga, pogledajte u galeriji iznad.

Video: Tamara kao princeza, Anđelka nije primetila da joj je haljina nestašna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA