• 5

Jelena Đoković nakon posete Kosovu i Metohiji: U mom domu se više neće gasiti rođendanska svećica

, Telegraf

- Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću - napisala je Đokovićeva

  • 5
Jelena Đoković

Jelena Đoković, Foto: K1

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, boravila je na Kosovu i Metohiji, gde je u jednom manastiru upalila sveće za žive i pokojne.

Ovo putovanje ju je, priznaje, promenilo, te je odlučila da obustavi jednu tradiciju, koju svi praktikujemo u svojim domovima.

Jelena je na svom Instagram profilu podelila kako je došla do spoznaje da za rođendane najmilijih više niko u njenom domu neće gasiti svećice.

- Završilo se predivno putovanje i obilazak manastira na Kosovu i Metohiji. Sa njega sam ponela veliku ljubav i zahvalnost. Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posetili. Sveća je simbol nesebične žrtve - ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga - napisala je Jelena između ostalog na Instagramu, pa se zapitala:

- Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. I zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti - zaključila je Jelena u svom postu na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima