≫ 

Srceparajuća scena na pomenu Tomi Zdravkoviću: Njegova žena počela da plače kad je zagrlila Milana Marića

Toma je preminuo 1991. godine, u 53. godini

  • 15

U četvrtak, 30. septembra, na Centralnom groblju u Beogradu obeležilo se 30 godina od smrti velikog Tome Zdravkovića.

Njegova četvrta supruga Gordana, sa kojom je i bio do kraja svog života, a koja inače živi u Kanadi, prva je stigla na pomen.

Ona je poljubila i pomilovala Tominu sliku, a kada je na pomen stigao Milan Marić, koji je u filmu "Toma" maestralno odigrao pokojnog umetnika, Goca se rasplakala.

Zagrlili su se i tako su stajali čitav minut, nakon čega ju je on pomilovao po glavi.

Na pomen su stigli Dragan Bjelogrlić, Aco Pejović, Željko Joksimović, menadžer Bane Obradović koji je održao govor, kao i Hasan Dudić, koji je imao čast da se mnogo puta druži sa njim.

- Od 1972. datira naše prijateljstvo. Imao sam od koga šta da naučim. Bio je velike duše i srca, ponosan sam što sam imao šansu da radim sa njim i da me savetuje. Video je kako ja pišem pesme, odvojio me je na stranu i kaze: "Kad pišeš pesmu, mora da ima temu, da ima vrednost, a refren mora da ti bude ubitačan". On me je savetovao kako da radim... Nisam došao da bih se slikao, došao sam jer ga volim i dolaziću dok sam živ - rekao je Hasan Dudić za Telegraf Jetset.

- Jedno 50, 100 puta smo zore čekali on, Šaban, Kvaka... U Skoplju smo se jednom toliko ponapijali, da je Minimaks mene poslao da vodim program, dok on ne dođe sebi (smeh) - prisetio se Dudić.

Gordana o filmu

- Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da verujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on hteo emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica... toliko podsećaju na Tomu da je to neverovatno - rekla je Gordana pre nekoliko dana gostujući na K1.

Video: Nisam ga videla 12 godina, hteo je sve da mi nadoknadi: Jedina Tomina ćerka došla na očev grob

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limar

    30. septembar 2021 | 12:36

    Ljudi poceli da idu na pomene i sahrane,samo da bi se slikali...

  • Dr

    30. septembar 2021 | 13:10

    Glumac koji pljuje svoj narod i svoju zemlju za mene ne može biti dobar

  • Tvrtko

    30. septembar 2021 | 12:39

    Hoće li se i o ovome snimati film?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA