Srpska glumica o borbi sa bolešću: Lekari su mi govorili da je sve u redu, a moja borba dugo traje

- Konačno sam došla lekaru koji mi je preporučio OGTT test (test oralne podnošljivosti glukoze, prim. aut.), tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju - rekla je Sofija

  • 0
Sofija Rajović Sofija Rajović Foto: Nikola Tomić

Glumica i voditeljka Sofija Rajović otkrila je sa kojim se to zdravstvenim problemom već duže vreme bori, a sve kako bi pomogla onima koji možda u ovom trenutku vode istu bitku.

Reč je o insulinskoj rezistenciji, za koju je Sofiji trebalo čak godinu dana lutanja po različitim lekarskim ordinacijama, kako bi je ustanovila. Da nešto nije u redu, najpre je primetila njena prijateljica, sa kojom je živela u Majamiju.

- Od momenta kada sam došla u Majami, prošla su 23 dana kada mi je prijateljica kazala: "Sofi, mislim da si se malo ugojila". Onda sam stala na vagu i videla da pokazuje 73 kilograma, a u Ameriku sam stigla sa 63. Tada sam shvatila da nešto nije u redu jer u ishrani nisam ništa drastično promenila da bih dobila deset kilograma - rekla je Sofija.

Po povratku u Beograd, glumica je odmah krenula na dijetu, međutim rezultata nije bilo.

- Radite sve, a nema nikakvih rezultata. Posle nekog vremena, bila sam na ivici nervnog sloma. Ustajala sam nesrećna i u krevet išla nesrećna i gladna. Lekari su mi mesecima govorili da je sve u redu - bila je očajna Sofija.

Kako je objasnila, niko joj od lekara nije ni spomenuo insulinsku rezistenciju.

- Imala sam stravične napade za slatkišima. U jednom momentu sam sebe hvatala da pojedem pola kilograma sladoleda, a i dalje mi se jede. Konačno sam došl lekaru koji mi je preporučio OGTT test (test oralne podnošljivosti glukoze, prim. aut.), tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju. Svoj problem i dalje nisam rešila, za to je ipak potrebno vreme - ispričala je Sofija na televiziji Doktor (TV DR).

Glumica je dala savet onima koji se možda sada suočavaju sa istim problemima.

- Moj otac je bio doktor i uvek je govorio - sve što saznate na vreme je rešivo. Idite lekaru. Nisam znala da viski ima 480 kalorija, bolje je da pojedete biftek. Brza šetnja delotvornije je od trčanja, a najbolje je - uveče - objasnila je Rajovićeva.

U galeriji pogledajte Sofijine fotografije:

Video: Glumica koja se povukla na selo pokazala trudnički stomak: I u trudnoći se bavi poljoprivredom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA