≫ 

Marija Petronijević za Telegraf.rs: Evo zašto sam rešila da se vakcinišem u 8. mesecu trudnoće

- 8. oktobra sam dobila simptome Kovida 19 i na testiranju je to potvđeno. Posle 5-6 dana bolesti, svi parametri koji se tiču krvne slike su bili na normali i mogu da kažem da sam srećna i zadvovoljna što ovo prolazi sa lakšim simptomima - priznaje glumica

  • 11
Marija Petronijević

Foto: ATA Images

Srpska glumica Marija Petronijević govorila je za Telegraf Jetset kroz šta trenutno prolazi i kako se oseća, pošto je u 9. mesecu trudnoće zaražena korona virusom.

- U drugom stanju sam ostala u februaru mesecu ove godine kada se o koroni znalo već dosta toga, ali u vezi sa vakcinama je nedostajalo mnogo saznanja, posebno onih koji se tiču rizika u trudnoći. Kako u prvom trimestu, zbog organogeneze i nije indikovano primati bilo kakve vakcine, za trudnice, po savetu lekara sam čekala da se u međuvremenu završe kliničke studije koje se odnose na uticaj vakcina, na trudnice i novorođenu decu - počela je Marija.

- U međuvremenu je prošao drugi trimestar i negde na ulasku u moj osmi mesec stiglo je nekoliko verifikovanih istraživanja, koja su potvrdila da su vakcine koje su istraživane bezbedne za upotrebu u trudnoći. Konsultovala sam se sa Doc. Dr Anđelkom Isaković, sa Instituta za medicinsku biohemiju, koja je sa svojim kolegama obavila razgovor i prenela mi svoje mišljenje, da je rizik od vakcinacije daleko manji nego rizik od oboljevanja, da kod vakcinacija praktično nema negativnih pojava, i da se mogu vakcinisati - objasnila je Marija za Telegraf Jetset.

- Dan nakon razgovora sam se vakcinisala i to je bilo u mom 8. mesecu trudnoće. Revakcinu sam primila 24. septembra, proizvođača koji je prošao testove za trudnice - ističe lepa glumica.

- 8. oktobra sam dobila simptome Kovida 19 i na testiranju je to potvđeno. Prvog dana sam imala temepraturu 37,4, i već od drugog dana samo bolove u mišićima, i zapušen nos. Posle 5-6 dana bolesti, svi parametri koji se tiču krvne slike su bili na normali i mogu da kažem da sam srećna i zadvovoljna što ovo prolazi sa lakšim simptomima. U utorak / sredu ću raditi testiranje na koronu, i ako budem negativna vraćam se svojim aktivnosima, do porođaja - poručuje Marija.

Video: Srpska glumica u 8. mesecu trudoće uživa na selu: Dok snima živinu ne skida osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    19. oktobar 2021 | 10:10

    Nek ti je Bog u pomoci i tebi i bebi..

  • Jug

    19. oktobar 2021 | 10:01

    Bravo , da je više tako pametnih danas ne bismo imali ove probleme. Hvala vam što ste zapušili usta anti vakserima.

  • Vera

    19. oktobar 2021 | 10:48

    Videcemo rezultate eksperimenta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA