• 0

Voditeljka o borbi sa koronom: Bilo je ozbiljno, lekari nisu smeli da daju prognoze

, Telegraf

- U tim noćima, vi samo čujete sanitet koji iz sata u sat dovozi nove pacijente. To su neke slike i situacije koje jednostavno, moram reći, ostavljaju rane u vašem srcu i u mislima - rekla je voditeljka

  • 0
Milica Nedić

Foto: Instagram/milicavned

Voditeljka "Dnevnika" na RTS-u Milica Nedić progovorila je o svojoj višemesečnoj i teškoj borbi sa korona virusom.

Milica je otkrila zašto je njena borba sa koronom bila teška, a istakla je da u njenom slučaju, lekari nisu smeli da daju prognoze dok joj nisu rekli "Srećno" i "Doviđenja", po izlasku iz bolnice.

- I sama bolest i sam oporavak - bili su ozbiljni. Bolest je došla uoči druge vakcine, sve je to zaista bilo veoma ozbiljno, velika opomena, izuzetno težak ispit, najteži životni ispit - rekla je u RTS Ordinaciji Milica, a zatim ispričala kroz šta je sve prošla.

- Ja sam tog vikenda radila, 20. februara, a 21. februara sam ja već bila u bolnici u kovid centru. Ja sam tog dana radila i uređivala dnevnik, samo sam osetila tog dana neku nelagodu, malaksalost, neku slabost, neku jezu kroz organizam, i jedva sam završila Dnevnik, rekla - doviđenja poštovanim gledaocima i shvatila da jedva mogu do kuće da dođem - rekla je voditeljka.

Milica je ispričala da je ubrzo krenuo kašalj i da je počela da gubi glas. Najpre je, kako kaže, pomislila da je u pitanju premor i stres, ali onda je tokom noći krenula blaga temperatura. Javila se lekaru, rendgen je pokazao da nema upale pluća, i oporavljala se kod kuće tri dana uz antibiotik. Ipak, stanje se pogoršavalo i četvrtog dana, već je bila smeštena na Intenzivnoj nezi bolnice "Dragiša Mišović" sa obostranom upalom pluća.

- Temperatura nije prestajala i ta slabost, malaksalost, bol mišića i kostiju... Ume čovek da bude slab i malaksao, ali ovo je nešto potpuno drugačije. To je nešto što neko ko nije prošao neće razumeti, to je zaista potpuno jedan drugi organizam kojim vi ne vladate - objasnila je voditeljka, koja je u bolnici provela dve nedelje boreći se sa koronom, ali paralelno i sa bakterijom klostridijom.

- Deset dana temperature 40 stepeni, lekari kažu - jedan lek, drugi lek, treći lek - padne, pa skoči i tako celu noć... Lekari kažu da neka pravila i iskustva kažu da - izdržim deset dana, posle kojih bi trebalo da se smanji temperatura, sa terapijom koja mi je promenjena. I oni su bili iznenađeni koliko je to trajalo, i koliko sam imala snage da se borim. Onaj veliki gvozden bolnički krevet, on se trese od groznice i udara u zid - opisala je Milica kroz šta je prošla i dodala:

- Taj napor i trud lekara, briga u svakom trenutku prema svakom pacijentu, rad sestara, njihovo danonoćno trčanje, neplanirani hitni slučajevi, rad u skafanderima, gde se vidi kako im curi znoj sa lica, a vidite i suze na njihovom licu kada izgube pacijenta u jednom danu... U tim noćima, vi samo čujete sanitet koji iz sata u sat dovozi nove pacijente. To su neke slike i situacije koje jednostavno, moram reći, ostavljaju rane u vašem srcu i u mislima.

Milica je iz bolnice izašla sredinom marta, a ističe da su joj, okvirno, bili potrebni i april i maj da "profunkcioniše".

- To znači da mogu da ustanem, da uradim ponešto sama u kući, da sebi spremim nešto da pojedem, da skuvam čaj, kafu, a negde u junu sam krenula da malo intenzivnije izlazim i da šetam. Preporuka je da, od tolikog mirovanja, se šeta, ali simptomi traju. Ja jesam dobro, ali ja i dalje osećam simpome koji su značajno manji nego što su bili, taj neki zamor, premor, bol mišića i zglobova, lupanje srca koje se pojavi često noću, iz čista mira... - rekla je Milica, a zatim se osvrnula na period tokom kojeg je imala i postkovid simptome.

- Trebalo je da idem na godišnji odmor na more, ali vratila se neka postkovid varijanta tokom deset dana, u formi respiratorne infekcije, intenzivnog kašlja, sinuzitis, laringitis, faringitis... bez temperature - rekla je voditelja i dodala da je u međuvremenu dobila i drugu dozu vakcine.

Video: Proleter je pobedio Radnički rezultatom 1:1: Lapsus spikerke u Dnevniku postao hit na mrežama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima