≫ 

Ova lepotica iz Kragujevca predstaviće se na izboru za Mis Srbije

Milica je bila aktivni učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija. Po prirodi razdragana, vesela, optimistična, uvek spremna za akciju

  • 2
Milica Jovanović Foto: Privatna arhiva

Šumadija, "srce Srbije" ili "srpska Toskana", ranije više poznata po prirodnim lepotama, a poslednjih par godina i po izrazito lepim, obrazovanim i plemenitim devojkama od kojih će nas jedna, Milica Jovanović iz Kragujevca predstavljati u Egiptu na izboru za Mis Srbije, a druga, Andrijana Savić iz Gornjeg Milanovca, aktuelna Mis Srbije predstavljati na jubilarno 70-om izboru za Mis sveta u Portoriku.

Mis Srbije je izbor lepote u Srbiji koji se održava jednom godišnje. Predsednik kompanije i vlasnik svetskih licenci za teritoriju Srbije je Vesna de Vinca. Kompanija "Mis Yu" svim finalistkinjama dodeljuje stipendiju na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment.

Milica je ove godine ušla u finale izbora za Miss Srbije, izabrano je 20 najlepših devojaka Srbije od kojih će jedna poneti tu titulu. Vredno radi na sebi i pruža svoj maksimum. Pripreme i finale će se održati polovinom novembra u Egiptu gde će Milica predstavljati sebe i svoj grad.

Smatra da je ovo jedno predivno iskustvo ali da su pored lepote potrebni i intelekt, obrazovanje i moralne vrednosti. Kaže da je vrlo vazno da budemo zrele licnosti koje razumeju sta je odgovornost i koje su svakim danom spremne da sve vise napreduju!

Milica Jovanović, ima 18 godina, rodjena je u Kragujevcu. Živi u selu Cerovac gde je završila prva četiri razreda Osnovne škole "Sreten Mladenović", a ostala četiri razreda u susednom selu Desimirovac. Nakon završenog osmog razreda, nosilac je "Vukove diplome" i titule "Đaka generacije", uprkos tome što je prvi razred krenula da pohađa sa samo šest godina.

Tokom svog osmogodišnjeg školovanja učestovala je na mnogobrojnim školskim, opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz oblasti srpskog jezika i književnosti, istorije i matematike gde je pokazala odlične rezultate. Upisuje Srednju Medicinsku školu sa domom učenika "Sestre Ninković" u Kragujevcu, čime pokazuje i dokazuje svoju humanost, želju da pomogne nemoćnim ljudima, a time i da nastavi porodičnu tradiciju koju su u istim ovim školskim klupama započele njene dve tetke.

S obzirom da je mlađa od svoje školske generacije planira da u sledećoj školskoj godini polaže prijemni ispit za upis na Fakultet Medicinskih nauka u Kragujevcu.

Bila je aktivni učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija. Po prirodi razdragana, vesela, optimistična, uvek spremna za akciju. Dobro poznaje engleski jezik, osnove ruskog i latinskog jezika, a u slobodno vreme samostalno uči španski jezik.

Poziva sve ljude dobre volje da je podrže tako što će glasati za nju slanjem teksta Milica 16 na missobjektiv@gmail.com ili slanjem SMS poruke MIS 16 na 5555 , cena jedne poruke za MTS i Telenor mrežu je 36,9 RSD (sa PDV-om), a za A1 39,48 RSD (sa PDV-om).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA