≫ 

Ko je kum Lepe Brene i Bobe Živojinovića? Milijarder sa 35-oro dece, "plejboj" svetskog glasa

Breni i Bobi se približava 30 godina braka u decembru, a svi se još sećaju svadbe na kojoj je kum bila jedna od najpoznatijih figura u svetu tenisa

  • 0

Pokraj Brene je pred matičarem stajao bivši teniser i budući milijarder, Rumun Jon Cirjak.

Cirjak je zvanično najbogatiji teniser svih vremena, Đoković, Federer, Nadal i ostali asovi mu nisu ni do kolena.

Abnormalno bogatstvo je Cirjak počeo da stiče tek posle teniske karijere. S reketom u ruci se domogao osmog mesta na ATP listi, dok je u dubli sa zemljakom Ilijeom Nastaseom osvojio Rolan Garos.

Ostao je u teniskom biznisu, preselivši se u Zapadnu Nemačku dok je još međa Berlinskog zida postojala. Postao je agent plavokosog supertalenta Borisa Bekera, koga znamo i kao bivšeg trenera Novaka Đokovića. Zatim je počeo i sa preuzimanjem brojnih licenci i organizovanjem turnira po Evropi. Među njima je i ATP turnir u Madridu koji drži i dan-danas.

Pad komunizma i otvaranje tržišta u zemljama istočne Evrope omogućilo je Cirjaku da svoj kapital i znanje stečen na zapadu donese u svoju domovinu. Osnovao je prvu privatnu banku u Rumuniji, gle čuda, nazvanu "Cirjak banka". Ispostavilo se kao najbolji potez u životu. Bogatstvo je raslo, a Jon je pametno širio biznis. Danas kompanija "Cirjak holding" pod svojim okriljem ima i autosalone, osiguranja, maloprodaju i privatne avione.

"Mačo" imidžu mnoge lepotice nisu mogle da odole. Prvi brak sa rukometašicom Erikom Bret je trajao tek dve godine, bez poroda. Sa manekenkom Miket fon Isenberg ima sina Jona juniora, koji sada vodi "Cirjak holding". Ćerke Karim Mihai i Joanu Nataliju je dobio sa egipatskom novinarkom Sofi Ajad.

Na koliko milijardi se procenjuje Cirjakovo bogatstvo i koliko ima vanbračne dece pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Lepa Brena uči da leti: Dobila je i sertifikat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA