≫ 

Tzv. Kosovo gubi pravo da ubuduće učestvuje na Mis Interkontinental?

Vesna de Vinča poslala zahtev organizatorima takmičenja da izopšte misicu tzv. Kosova iz daljeg takmičenja

  • 4
Vesna Jugović De Vinča Foto: Nikola Tomić

Skandali i provokacije na takmičenju Mis Interkontinental u Egiptu ne prestaju, a poslednji u nizu bio je bojkot misice takozvanog Kosova, koja je na probi izrazila nezadovoljstvo zbog ostanka srpske misice u takmičenju, te rukama pokazala simbol dvoglavog orla.

Mis Ju organizacija reagovala je na ovu provokaciju, a Vesna de Vinča uputila je molbu da se predstavnica tzv. Kosova izopšti iz daljeg takmičenja.

Sadržinu mejla koji je poslat organizatorima prenosimo u celosti:

- Postovani Detlef i ostali licencori. Veoma imam visoko mišljenje o takmičenju Miss Intercontinental, na koje šaljem predstavnice skoro 20 godina. Naše poznanstvo i saradnja je uvek bila na najvišem nivou. Koliko znam, takmičenja lepote služe za promociju vrednosti, a ne govore mržnje i razne provokacije.

Zaista nije mi jasno kako se na takmičenju Miss Intercontinental u Egiptu pojavila i takmiči Miss lažne države Kosovo, koja ne postoji i nije priznata od većine zemalja i od Ujedinjenih nacija.

- Kako je moguće da se na takmičenju u Egiptu pojavi Miss Kosova i takmiči sa lentom Kosova, kad država Egipat nije priznala Kosovo. Kosovo nije država i nema zastavu. Kosovo je deo Srbije i tako je definisano u Ujedinjenm nacijama.

- Predstavnica nepostojeće države Kosova je danas na generalnoj probi iz nezadovoljstva što srpska predstavnica nije napustila takmičenje, prošetala ukrštenim rukama koje simbolizuju dvoglavog orla takozvanu veliku Albaniju pokazujući to pred svima. To znači da se ovim simbolično pokazuje podrška odcepljenju teritorije Srbije i pripajanje Albaniji, jer ponavljam Kosovo je deo Srbije.

- Te simbole poznaju samo spremni politički provokatori. Obične devojke to ne znaju, osim ako ih nisu na to pripremile određene službe. Na takmičenjima lepote promoviše se lepota, zastava i grb , prijateljstvo, mir, i sve vrednosti svojih zemalje. Koga predstavlja Kosovo? Koliko ja znam načela Miss Interkontinental nisu provokacije, gafovi i uvrede.

Neprimereni simboli takmičarke nepostojeće države Kosovo provociraju druge države koje imaju svoju dugu istoriju i nemaju pretenzije na tuđe teritorije. Ovakav gaf ne ide nikome u prilog. Velike sportiste su kažnjavali organizatori svetskih sportskih takmičenja u ovakvim situacijama. U Srbiji se zbog ovoga u medijima podigla baš velika galama i dovodi u pitanje i našu saradnju i kredibilitet vašeg takmičenja.

Ljubazno vas molim da ovakav gaf sankcionišete i devojku nepostojeće države vratite sa takmičenja - stoji u mejlu koji potpisuje Vesna Jugović De Vinča, vlasnik licence Miss Serbia Intercontinetal.

Kako je Vesna de Vinča navela za Telegraf Jetset, od organizatora je usledio pozitivan odgovor:

- Ubrzo je usledio odgovor od organizatora da je Miss tzv. države Kosovo upozorena da će imati lične sankcije ako na Finalnoj večeri zloupotrebi scenu za političke poene. Licencor Miss Interkontinental je takođe izjavio da je zvaničan stav organizatora da ubuduće Miss Kosova neće učestvovati na takmičenju Miss Intercontinental - navodi Vesna.

Video: Valentina u videu grli srpsku zastavu i poručuje: Predstavnice Albanije i tzv. Kosova su mi smestile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    29. oktobar 2021 | 19:24

    Ova izjava Da vince je za domaće potrebe da bi se smirila javnost.

  • Vuk

    29. oktobar 2021 | 19:10

    ZAŠTO??? Kako Srpska predstavnica PODRŽAVA VELIKU ALBANIJU, a Srbija je NAGRAĐUJE i dalje ostaje da ponižava i isprdava Srbiju!!!

  • Dule

    29. oktobar 2021 | 22:50

    Sad misica da se skine gola i ja joj opraštam sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA