≫ 

Komemoracija Marinku Rokviću završena njegovom čuvenom pesmom "Jedina moja"

Marinko je preminuo 6. novembra u Beogradu, u 68. godini

  • 0

Komemoracija pevaču narodne muzike Marinku Rokvića održana je u 11 časova, u Kamenoj sali Radio Beograda.

Prvi su u salu stigli Marinkova supruga Slavica koja je pod ruku držala njihove sinove Nikolu i Marka. Porodica nije krila suze, ali su se sve vreme držali dostojanstveno, baš onako kako bi Marinko voleo i kakav je i sam bio i živeo.

Od javnih ličnosti na komemoraciju su došli Lepa Lukić, Olivera Kovačević, Dragan Džajić, Ana Bekuta, Snezana Đurišić, Boško Đurovski, Beki Bekić...

Komemoracija je počela melodijom njegovog čuvenog hita "Polomio vetar grane", nakon čega je usledio minut ćutanja. Završena je takođe pesmom. njegovom čuvenom, "Jedina moja".

Podsetimo, Marinko je preminuo 6. novembra u Beogradu, u 68. godini, nakon teške borbe s kancerom pankreasa.

Jedan od govornika bio je Marinkov višedecenijski prijatelj, Miša Mijatović.

- Naše druženje i saradnja trajali su 40 godina, imao sam tu čast i privilegiju, i da mu sviram svadbu 1985. godine. Radio sam mu puno ploča, pesama... Pre ove njegove bolesti uradili smo još emotivniju pesmu, koja nije ugledala svetlost dana. Njegova smrt sprečila je pesmu, ima tužan naslov - "Te noći kada umrem". Hteo sam da promenimo to, a on nije hteo. Kao da je to bilo neko predskazanje... Nismo sarađivali smo u muzici, nego smo se i privatno družili. Bilo je puno putovanja, i što se tiče koncerata, i što se tiče fudbala. Bio je u ekipi najduhovitijih ljudi, spreman uvek za šalu, za viceve...  - kazao je Miša Mijatović.

- Bio je pevač, ali bio je i gospodin. Uopšte, po načinu življenja. Cela porodica treba da bude ponosna što je imala takvog oca, što su živeli sa njim, što ih je izveo na pravi put, što će njegovi sinovi naslediti da se bave muzikom i da ostave trag. Neka mu je večna slava, neka ga anđeli čuvaju - dodao je kompozitor i harmonikaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA