≫ 

Snimili smo megalomansku jahtu Meljničenkovih: Vodena zver je pravo čudo na vodi

Jahta neuobičajenog izgleda sa zakrivljenim jarbolima i trupom među najvećim je jahtama na svetu

  • 0

Ispred splitske gradske luke usidrila se megajahta "A", u vlasništvu ruskog milijardera Andreja Meljničenka, a reporter portala Telegraf.rs uspeo je da snimi i fotografiše ovu "megalomansku zver". 

Ova jahta je prvi put viđena u Splitu 3. septembra, gde porodica Meljničenko često svraća, a kao razlog se navodi to što u Hrvatskoj živi Sandrina majka.

Visoka je 100 metar, dugačka 142,81 metara, ima osam spratova i podvodnu osmotračnicu. Jahta može da dostigne brzinu od 39km/h, odnosno 21 čvora.

Inače, Meljničenkovi su pre ova jahte od 450 miliona evra plovili "mezimčetom" od oko 260 milona evra.

Ovo čudo na vodi dizajnirao je svetski poznati industrijski dizajner FIlip Stark, koji je sređivao stanove predsednika i najluksuznije hotele.

Megalomanska jahta u vlasništvu je Andreja i Sandre Meljničenko, bivše srpske "Modelsice" koja je udajom za ruskog oligarha postala najbogatija Srpkinja.

Jahta Andreja Meljničenka u Splitu Jahta Meljničenkovih, Foto: Telegraf

Jahta neuobičajenog izgleda sa zakrivljenim jarbolima i trupom među najvećim je jahtama na svetu, a vrednost joj se procenjuje na više miliona dolara.

Video: Biković skočio u more sa jahte koja je jurcala blizu 50km/h: Opklada je opklada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA