≫ 

Marinko je sebe za 31. rođendan častio venčanjem: Proročanstva zlonamernih se nikad nisu ostvarila

Prijatelji su joj govorili da će je pevač ostaviti, da on ima devojku u svakom gradu, da mu je prolazna avantura.

  • 1

Marinko Rokvić ispraćen je na večni počinak 11. novembra na Novom bežanijskom groblju. Za sobom je ostavio suprugu Slavicu, tri sina i unučad.

U javnost svakodnevno izlaze detalji ljubavi Marinka i Slavice za koju mnogi tvrde da je bila prepuna poštovanja i razumevanja a koja je trajala čak 36 godina.

Na vrhuncu popularnosti Marinko te 1984, posle jednog koncerta u Zagrebu, u stanu zajedničkog prijatelja muzičara upoznaje lepu medicinsku sestru Slavicu, tek svršenu srednjoškolku. On je njoj, priznaće kasnije Slavica, delovao prepotentno, ali se, kako su sati prolazili, iznenadila koliko je bio jednostavan i običan čovek. Prirodan, spontan, bez trunke nadobudnosti.

Pre poznanstva sa pevačem, Slavica je planirala da postane lekar. Prijatelji su joj govorili da će je pevač ostaviti, da on ima devojku u svakom gradu, da mu je prolazna avantura. Čak su se i njeni roditelji bunili zbog te veze, sve dok nisu upoznali Marinka.

A onda je naočiti plavooki pevač sa reputacijom ženskaroša, za 31. rođendan darivao sebe neobičnim poklonom - venčanjem. Oženio se Slavicom 27. januara 1985. Brak koji će potrajati 36 godina i u kom su dobili sinove Nikolu i Marka bio je harmoničan. Problema je bilo samo sa obožavateljkama koje su telefonirale, vređale, pa čak i pretile gospođi Rokvić. Svekrva Bosa zvala je Slavicu Paunicom, jer je volela lepo da se oblači i doteruje. "Vidi kako mi se šeta po kući, ko kakva paunica", govorila je Marinkova majka.

Pevaču je godilo što su mu govorili da ima najlepšu ženu na estradi. Slavica nije bila samo posvećena supruga i majka, pisala je i pesme, poput "Što nisi tuđa", koju je Marinko snimio na istoimenom albumu.

- Svi često govore kako je lepa i zgodna moja žena Slavica, meni je to već pomalo dosadilo, pa sam počeo u šali da odgovaram - samo da je tuđa bila bi još lepša - ispričao je Marinko kako je nastala pesma a prenose Novosti.

- Rekao sam Slavici da napiše jedan tekst na tu temu. Napisala je prvu strofu i refren, i tu je stala. Ja sam odmah smislio melodiju, ona je dopisala još dve strofe i ispalo je simpatično.

Video: Najpotresniji momenat komemoracije: Sinovi Marinka Rokvića ustali pa sa Zvezdinom legendom zapevali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA