≫ 

Cela sala je plakala dok se čitalo pismo koje je Merimi za rođendan napisala voljena ćerka

- Mama, kada bih samo knjige o tebi pisala, nijedna te ne bi bila dostojna - stoji u pismu

  • 0

Komemoracija Merimi Njegomir održana je danas, 23. novembra, sa početkom u 11 časova, u Kamenoj sali u zgradi Radio Beograda.

Jedan od govornika bio je novinar i voditelj Aleksandar Gajšek, koji je na komemoraciji je pročitao pismo koje je napisala Merimina ćerka Jelena, za mamin rođendan, prošle godine.

Reči koje su usledile, najlepše su reči koje je ćerka mogla majci da uputi.

Pismo prenosimo u nastavku, u celosti.

"U dečijim cipelicama, ali krupnih, radoznalih očiju, pitala sam maminog tatu: "Deda, je l ti veruješ u Boga?". Deda je zastao, iznenađen pitanjem, ali dosledan sebi posle nekoliko sekundi rekao je na glas: "Postoji neka sila". I ta reč, sila, nastavila je da me prati kroz snove i javu. Sila je bila tu i dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, a šta nije. Bila je tu kroz sve teške reči i mučne trenutke. Kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kada je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put. Kada je sa konobarskom keceljom prešla na mikrofon. Sila je bila tu i dok je rađala četvoro dece za pet godina. Sila je bila tu kroz sve radosti i težine. Bila je tu, iako ne uvek vidljiva. Zbog toga dodatno je meni moja mama posebna.

Ko je nju učio ljubavi osim sile, koja je nikada nije napuštala? Možda joj je sve vreme šaputala kroz teme istinu o ljubavi kroz neljubav. Možda su joj anđeli govorili: "Izdrži još malo". Možda je vibracijski skok koji je napravila dok je odgajala svoju decu, veći od sto života. I da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. Zato se ja klanjam svojoj mami i svakom njenom koraku. Snaga sile je u njenim očima, glasu i svakoj odluci. Tu silu je i nama predala dok nas je učila da se ljubav deljenjem umnožava, i usadila u nas dok nas je beskonačno volela i kao lavica čuvala.

Mama, kada bih samo knjige o tebi pisala, nijedna te ne bi bila dostojna. Ali zato svaki trenutak slavim, dišem punim plućima i tako dajem zahvalnost za najveći dar koji sam od tebe dobila. Ne postoji ništa veće od života", napisala je Jelena svojoj mami.

Video: Ceca Bojković: Bila sam srerćna što sam poznavala Merimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA