• 17

Evo pored koga će biti sahranjen Milutin Mrkonjić

Mrkonjić će počivati u Aleji zaslužnih građana

Milutin Mrkonjić, Ana Bekuta

Foto: Marko Jovanović

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, u četvrtak će biti sahranjen u Aleji zalužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

On će počivati pored nekoliko poznatih imena, među kojima je i njegov, za života veliki prijatelj, Šaban Šaulić.

Grobno mesto u koje će biti položen sanduk sa telom Mrkonjića nalazi se na nekoliko metara od onog u kom je sabranjen Šaban, a tačno pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića, tvrdi Objektiv.

U istom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije - Olivera Ivanovića.

Podsetimo, u delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Inače, Mrkonjić je preko Šaulića i upoznao svoju ljubav i ženu sa kojom je proveo skoro 10 godina, Anu Bekutu.

- Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva "Zlatiborske zore”, inače zaista nisam znao ko je ona - rekao je Mrka u jednom od intervjua.

- Na zabavi posle Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: "Skinuću, ako mi vratiš pare”, što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smejemo i dan-danas! - ispričao je ranije.

Ana i Milutin važili su za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni.

Mrkonjić je do kraja života ostao u dobrim odnosima i sa Draganom Dašom Mrkonjić, od koje se nikada nije zvanično razveo.

Neće počivati u grobnici koju je kupio

Podsetimo, Milutin je pre tri godine ispričao da je pre 28 godina kupio porodičnu grobnicu, a "plan i program" sahrane ostavio je u amanet supruzi - da ga sahrani u sanduku s petokrakom, jer je veran komunističkoj ideologiji.

- Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 25 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje. Ako me Daša izbaci, izbaciće me - govorio je Mrkonjić.

- Neke drugove koji su bili jako zaslužni u tadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji sam ja sahranjivao jer država nije imala razumevanja za to i zato sam odlučio da sve sam organizujem. Pošto ne verujem u razumevanje države, rešio sam, još tada, da moja supruga i ja kupimo grobnicu, i to smo i uradili, i biću sahranjen tamo. Pare sam zaradio u Libiji kao inženjer, a kupljena je u vreme dok sam bio direktor CIP - ispričao je.

Počasni predsednik SPS tada je govorio da će biti sahranjen u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

- Ako me Daša bude nekad pitala kakav sanduk želim, to ću da kažem, s petokrakom i onom prizmom što su nosili komunisti.Ordenje koje sam dobio od Tita i Slobodana Miloševića ide sa mnom u sanduk. Mada, ordenje ću možda da poklonim Socijalističkoj partiji Srbije, vidim da je Dačić dobio ordenje, to je dobro, čestitam mu -rekao je Mrkonjić pre tri godine za Kurir, a na opasku da je on to već spremio „plan i program“ za sahranu, on je rekao:

- Tako je. Neću da me država sahranjuje, sve sam sam smislio. Daša sve zna. Svi papiri su kod Daše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima