≫ 

Bajaga je studirao nuklearnu fiziku zbog Riblje Čorbe: Razlog je hit!

- Nisam mogao da zapamtim predmete kako se zovu, samo sam jedan zapamtio, nuklearnu termodinamiku - rekao je Bajaga

  • 0
Pmocija spota "Lepe laži" za film "Nije loše biti čovek" Foto: ATA Images/Mateja Stanisavljević

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga otkrio je da je studirao nuklearnu fiziku zbog "Riblje čorbe", što je mnoge iznenadilo, a razlog za to je apsolutni hit.

- To je bilo čisto iz tehničkih razloga, ja sam počeo tada da sviram u Ribljoj Čorbi i nisam mislio tada bilo šta da studiram. Moglo je tada da se odlaže do 27 godine vojska i onda su morali da se upiše neki fakulteti. To je zaista bilo smešno, zato što nuklearnu fiziku niko nije hteo da upiše - rekao je Bajaga.

- Bilo je 20 slobodnih mesta, a nas šest se prijavilo. Samo jedna devojka je stvarno došla sa željom da to upiše a nas petorica smo se prijavili samo da bismo imali potvrdu za vojni odsek kako bih mogao da idem da sviram sa Ribljom Čorbom - ispričao je muzičar.

Ipak, nuklearna fizika nije bila sfera njegovog interesovanja, te je kasnije upisao Filološki fakultet.

- Stvarno me nije zanimala nuklearna fizika. Iz matematike sam bio najslabiji u Gimnaziji, bio sam društveni smer i stvarno nisam bio za prirodne nauke. Profesor koji nas je dočekao na fakultetu bio je vrlo očajan što nema studenta, krenuo je da nas ubeđuje kako je budućnost u nuklearnoj fizici. Ja nisam mogao da zapamtim predmete kako se zovu, samo sam jedan zapamtio, nuklearnu termodinamiku - ispričao je on.

- Tad sam takođe hteo da upišem istoriju umetnosti, pa potom klasičnu istoriju. Razmišljao sam onda šta da radim kao profesor istorije, pa sam na kraju upisao jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu. To sam stvarno hteo da studiram, ali krenulo je sa Ribljom Čorbom baš ozbiljno i sve manje sam išao na faks - rekao je Bajaga za "Kurir".

Video: Da li se iza Bajaginih pesama kriju istinite priče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA