Katarina prvi put o incidentu između Gage i Bjele: Pokušala sam da ih razdvojim, a doživela sam napad!

- I on mi je nekada bio prijatelj, bar sam tako tada mislila. Zbog svega toga nikada ne bih izgovorila one neistine koje mi je pripisao - rekla je glumica

  • 12
Katarina Radivojević Dragan Bjelogrlić Predrag Antonijević Foto: Milena Đorđević, ATA Images, Privatna arhiva

Glumica Katarina Radivojević prvi put je javno progovorila o incidentu koji se letos dogodio na Filmskim susretima u Nišu, kada je Dragan Bjelogrlić fizički napao Predraga Gagu Antonijevića, a čiji je svedok ona bila.

Nakon pomenutog incidenta, Antonijević je izjavio da je glumica dodatno podstrekivala nasilje, ali ona to negira.

- Mene je u medijima napao bivši prijatelj, i to u trenutku moje velike premijere. Ovakvu filmsku ulogu nisam imala 12 godina. Napao je jednu ženu, nezaštićenu. To dovoljno govori i o našem društvu, koje je tako nešto dozvolilo. Govori i o odnosu prema ženama, generalno. Danima sam trpela medijsko zlostavljanje, a uveče sam slomljena od svega izlazila da se poklonim pred publikom u Čačku, Vranju, Banjaluci. Ne bih da budem patetična, ali neistine bole kao žive rane“, rekla je glumica, koja zbog sudskog procesa ne može da iznosi detalje incidenta.

- Sudski proces je u toku i po savetu advokata ne smem da iznosim detalje. Moja jedina greška je što sam bila u isto vreme na istom mestu - izjavila je.

Kada je u pitanju njen poslovni, ali i lični odnos sa Predragom Antonijevićem, Katarina je za Hello rekla:

- Zna on dobro zašto me više nije bilo u "Ubicama", pa i cela ekipa sa kojom sam sarađivala, kao što dobro zna zašto se desio incident u Nišu. Ali, sigurno nije bio zbog mene i mog huškanja. Antonijevićevu porodicu poznajem i poštujem. Njegova pokojna sestra Ketrin bila je dugogodišnja prijateljica i meni i mojoj rođenoj sestri. I on mi je nekada bio prijatelj, bar sam tako tada mislila. Zbog svega toga nikada ne bih izgovorila one neistine koje mi je pripisao. To i nije moj rečnik. Na kraju krajeva, na snimku se jasno vide moji pokušaji da ih razdvojim.

Podsetimo, kako smo pre nekoliko dana pisali, glumcu Draganu Bjelogrliću, protiv koga je 26. novembra Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužni predlog zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja i zatražilo zatvorsku kaznu od šest meseci, najverovatnije će se suditi u Beogradu.

Kako nam je potvrđeno u Osnovnom sudu u Nišu, ova pravosudna institucija predložila je da dalje postupanje u ovom predmetu preuzme beogradsko pravosuđe.

- Sudija pojedinac u tom predmetu predložio je da Vrhovni kasacioni sud odredi Prvi osnovni sud u Beogradu kao mesno nadležan, iz razloga celishodnosti shodno odredbama člana 33 Zakonika o krivičnom postupku – saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Kako se navodi u članu zakona na koji se pozvao Osnovni sud, na predlog sudije za prethodni postupak, sudije pojedinca ili predsednika veća, Vrhovni kasacioni sud može za vođenje krivičnog postupka odrediti drugi stvarno nadležan sud ako je očigledno da če se tako lakše sprovesti postupak ili postoje drugi važni razlozi.

Video: Bjelogrlić: Branio sam čast na pogrešan način

Mada se mesna nadležnost zasniva po mestu izvršenja krivičnog dela, Zakonik o krivičnom postupku predviđa tzv. „delegaciju nadležnosti“, odnosno mogućnost da se postupanje ustupi drugom sudu. Ovo se prvenstveno čini kada su izvršilac, oštećeni, svedoci ili drugi učesnici krivičnog postupka iz drugog mesta, što je ovde slučaj, čime se štedi na troškovima ali i efikasnije se vodi postupak.

Predlog stigao od odbrane?

Nezvanično, predlog za delegaciju nadležnosti stigao je od Bjelogrlićeve odbrane, ali ovu informaciju nismo uspeli da potvrdimo kod njegovog advokata Gorana Draganića jer nam je rečeno da nije u kancelariji, a na molbu da nam se javi kada bude u mogućnosti, nije se odazvao.

Bjelogrlić je uhapšen 23. avgusta, neposredno nakon što je u kafeu hotela „Ambasador“ u Nišu, gde su učesnici glumačke manifestacije „Filmski susreti“ bili smešteni, nasrnuo na kolegu Predraga Antonijevića. Režiser je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je glumac tukao. Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i zadao mu dva udarca u glavu. Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju, a tvrdio je da mu je Bjelogrlić navodno pretio i da će ga ubiti.

Nakon sukoba, Dragan je otišao u sobu a Predrag je pozvao policiju. Antonijevićeve navode potvrdila su četvorica svedoka koja su bila u kafeu u vreme sukoba. Bjelogrlić nije negirao da je udario kolegu, ali se branio ističući da ga je čitave večeri provocirao, nazivao pogrdnim imenima te da mu je dok je prolazio kraj njegovog stola kazao da se čudi što još nije u zatvoru, pa je zbog toga tako burno reagovao. Režisera je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu gde je ustanovljeno da ima lake telesne povrede u vidu nagnječenja poglavine i modrice ispod levog oka.

Antonijević tvrdio: Katarina je vikala "I ja bih ga ubila", nije nas razdvajala

- Pretio mi je, nego šta je. Svašta je izgovorio. Dao sam, tamo, detaljnu izjavu... Svašta... To je bilo jedno histerično ponašanje, nije čovek normalan. Bio je sa Katarinom Radivojević, popilo i šta god drugo da se radilo. Jurnuo je na mene, ja ga nisam ni video dok nije počeo da me udara. Imaju kamere, snimci, vidi se lepo da nikakvog kontakta nismo imali cele večeri, ni pod razno! Ničim izazvan je nasrnuo na mene - istakao je Antonijević za Telegraf.rs nakon incidenta.

Kada je reč o Katarini, Antonijević je u jednoj emisiji upitan da li su istiniti navodi pojedinih medija da je Katarina Radivojević zapravo ljuta, jer je nema u drugoj sezoni "Ubice mog oca", te da je ona govorila Bjeli loše i podstrekivala ga.

- Ja to ne znam, nadam se da nije, međutim, oni su bili zajedno. Šta su oni pričali, ja to ne znam. Ona nas nije razdvajala, prvo je vikala "nemoj", onda je rekla "I ja bih ga ubila". Kažem vam, ja nisam sa njom u kontaktu posle druge sezone "Ubica", mi smo prekinuli saradnju, nisam od tada s njom u kontaktu. Izgleda da su dosta popili, bilo je izgleda i nekih supstanci, tako javljaju - rekao je, između ostalog, Antonijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Če

    10. decembar 2021 | 17:01

    Lazete sve smo videli Antonijevic je u pravo.Klanovi lazovi.Lzes zone.

  • "L-a"

    10. decembar 2021 | 18:24

    Ona da prestane da prima platu u Americi od 3.500$ a koju joj daju iz budžeta Srbije. Ne živi u Americi nego ovde. G-din Šešelj je sve lepo objasnio na tv-u.

  • Deda Mića

    10. decembar 2021 | 17:48

    Pa nismo mi naivni. Zašto u Beograd ? Pa zato što ima leđa u Beogradu a ne u Nišu. Niš= zatvorska kazna Bgd = kućni pritvor,nanogica tj. zastarevanje Imamo primer jednog mlađeg glumca i sramne presude/nanogica/ a tek kako će se provući ovaj mnogo poznatiji a uticajniji glumac već znamo. Još će se Antonijević njemu izvinjavati jer je tako u mogućnosti. E živote težak li si !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA