≫ 

Upoznajte Jelenu, najlepšu srpsku kuvaricu: Rekli su da nisam za kuhinju, pobedila sam predrasude

- Uz strinu sam počela da kuvam i ta ljubav prema spremanju hrane nikada više nije prestala - rekla nam je Jelena

  • 8
kuvarica Jelena Knežević Foto: Mina Dishlenkovich

Lepa Jelena Knežević (26) je zvezda novog Telegraf editorijala. Rođena je u Prijedoru, a u potrazi za ostvarenjem svog sna stigla je u Beograd gde vredno grabi ka svom cilju - da bude najbolja u onome što obožava da radi, a to je kuvanje.

Iako su roditelji pokušali da je odgovore od kulinarstva, Jelena je nakon završenih studija ekonomije shvatila da to nije za nju i da ipak želi da radi ono što je oduvek znala najbolje, da sprema raznolika jela.

Kneževićeva je bila istrajna u ostvarenju svojih želja, te je na kraju, kada su videli da je to najviše čini srećnom, dobila podršku svojih najbližih.

- Kada sam bila mala, moji roditelji su radili, a ja sam ostajala kod kuće sa strinom koja je bila domaćica.  Ona prelepo kuva, ništa što nije bilo savršeno nije htela da stavi na sto svojim ukućanima. Ja sam počela uz i nju i ta ljubav prema spremanju hrane nikada više nije prestala - rekla nam je Jelena.

- Kada je došao momenat srednje škole, upisala sam ugostiteljstvo i kulinarstvo. Kada sam završila to, moji roditelji su bili za to da krenem nekim "ozbiljnijim" putem. Upisala sam studije ekonomije u Banjaluci. Završila sam preduzetnički menadžment. Nisam mogla da nađem motivaciju za taj posao. Shvatila sam da me taj posao ne pokreće i da me ne čini srećnom. Dobila sam ponudu da odem u Minhen i da kuvam. Otišla sam i od tada samo kuvam i istražujem recepte i gledam emisije - rekla je ona i dodala:

- Sada sam u Beogradu. U međuvremenu sam napravila mnogo svojih recepata. Motivaciju nalazim u knjigama, emisijama koje gledam i tako mi naviru ideje koje odmah zapišem. Volim da spremam neke nove recepte.

Zbog lepote je, kako kaže, imala problem da nađe posao jer su mnogi imali predrasude.

Foto: Mina Dišljenković @moshicreativ

- Imala sam problem kada sam došla u Beograd da nađem posao. Često su me zagledali, a jednom su mi čak rekli da nisam za kuhinju i da treba da se bavim modelingom. Ali nisam poslušala druge, znala sam da su to predrasude.

Najveću podršku je tokom života imala od svoje sestre, koja je bila uz nju uvek kada je razmišljala i da odustane od karijere kuvarice, međutim, bila je istrajna i ima još veće ciljeve.

- Volela bih da imam restoran, za svoju dušu, da to bude mesto gde će se svi osećati prijatno i gde će atmosfera biti "domaćinska".

Video: Ogladnećete u sekundi kada vidite ovaj ukusni specijalitet koji sprema srpska kuvarica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA