≫ 

40 dana od smrti Merime Njegomir: Na groblju neutešna porodica i tužne kolege sa estrade

Merima Njegomir bolovala je od kancera pankreasa

  • 0
Merima Njegomir sahrana Merima počiva u Aleji zaslužnih građana / Foto: ATA Images

Na Novom groblju danas je, 29. decembra, obeleženo 40 dana od smrti istaknute umetnice Merime Njegomir, koja je preminula 20. novembra u 69. godini, nakon teške bolesti.

Na groblju se okupila njena neutešna porodica - ćerke Milica, Ljubica i Jelena, kao i sin Marko, nekolicina prijatelja, kao i nekoliko kolega sa estrade.

Od poznatih koji su došli na pomen su Lepa Lukić, Nada Topčagić, Gordana Lazarević, Milena Plavšić, Ivan Milinković.

Podsetimo, Merima Njegomir bolovala je od kancera pankreasa, za šta je saznala nekoliko meseci pre nego što je bitku izgubila. Od iste bolesti su sa domaće javne scene preminuli Marinko Rokvić, kao i glumci Marinko Madžgalj i Tihomir Arsić.

- Zdravstveno se osećam loše, borim se protiv teške bolesti. Sa velikim timom stručnjaka i lekara nadam se da ću se izboriti sa ovom teškom bolešću. Upotrebljavam svu svoju snagu i sve ono što sam prethodnih godina imala, tu moju energiju i da pokušavam da se izborim. Mnogi su se izborili, nadam se da ću i ja, mislim pozitivno - rekla je Merima 10. novembra i dodala da su joj deca najveći saveznici u borbi:

- Uz veliku pomoć i podršku moje dece, kao i prijatelja i kolega koji se javljaju i za koje vidim da me vole, nekako mi ovo lakše pada i nadam se da ću na najbolji način moći da se izborim sa ovim. Šta da kažem... Obolela sam kao i milioni ljudi što obolevaju u svetu, pa eto, i mene je pogodilo, nažalost.

- Ja koja sam uvek eksplodirala od energije, ali bol se javi i onda ste u stvari, prepušteni sebi i naravno svojima oko sebe, a moje četvoro dece su maksimalno uz mene i bore se zajedno sa mnom, tako da se nadam da ću pobediti sve ovo. Samo mi ostaje borba - zaključila je Merima tada za Pink.rs.

Pevačica počiva u Aleji zaslužnih građana, pored pevača Džeja Ramadanovskog.

Merima je bila dobitnica velikog broja priznanja, među kojima su Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima.

Prva je od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu.

Snimila je više od trideset nosača zvuka (studijskih albuma i singl-ploča) i otpevala čuvene hitove: Ivanova korita, Ruzmarin, Zbog tebe, Što je lepo kad se neko voli, Opilo nas vino, Da nije ljubavi tvoje, Pamtim još, Kad zaškripi kapija, Zelene su oči tvoje, Mezimica

Video: Lepa Lukić: Lekari kod kojih je Merima išla joj ništa nisu našli, ovako je saznala da ima rak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA