Novi detalji teškog života srpske glumice, koja se hrani u dobrotvornoj kuhinji - kolege žele da pomognu

- To je teška priča. Ona ima penziju, povremeno igra svoju monodramu kod nas u Ateljeu 212. Tuga, sjajna glumica - rekla je Gorica Popović

  • 13
Vesna Pećanac Printskrin: TV KCN

Glumica Vesna Pećanac godinama je u teškoj materijalnoj situaciji, pa je iz tog razloga redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva u Beogradu.

Ona se tako našla među nekoliko potrebitih, koji su i na najradosniji hrišćanski praznik Božić otišli po svoje sledovanje hrane u prostorije Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u Francuskoj ulici u Beogradu, koja već godinama obezbeđuje hranu i osnovne životne namirnice za sve one koji žive na rubu egzistencije u našoj prestonici.

Na fotografijama koje je Pink.rs objavio, vidi se da je na božićnom ručku, na kome se nalazila i Vesna, bio prisutan i patrijarh srpski Porfirije, koji je najpre ručao s korisnicima kuhinje, a zatim s njima i porazgovarao na brojne teme.

Inače, pre samog ručka s patrijarhom, glumica i ostali korisnici kuhinje dobili su od patrijarha i božićni paketić.

Kada su saznali za Vesninu tešku materijalnu situaciju, njene kolege glumci su počele da se organizuju kako bi prikupili novac za nju i pomogli joj da prebrodi težak period u kome se nalazi.

Gorica Popović Gorica Popović, Foto: ATA Images

Gorica Popović kratko je prokomentarisala celu situaciju s Vesnom.

- To je teška priča. Ona ima penziju, povremeno igra svoju monodramu kod nas u Ateljeu 212. Tuga, sjajna glumica - kratko je rekla Popovićeva.

Novica Antić, upravnik Ateljea 212, kaže da su oni prvi kad treba da se pomogne Vesni.

- Igrala je pre korone kod nas svoju predstavu i sav prihod je išao njoj. Sada ne može da se izvodi monodrama zbog korone. Kada je bila u bolnici, mi smo prvi otišli i kupili sve što joj treba. Trajno rešenje moraju da nađu nadležne gradske službe - ističe Antić.

Glumici je, kako se saznaje, nuđeno da bude smeštena u starački dom, ali je to odbila.

Vesna Pećanac, glumica i supruga legendarnog crnogorskog režisera Živka Nikolića, ranije je već odgovorila na glasine o svom teškom životu. Glumicu život nije mazio, pa je za kratko vreme pogodilo više porodičnih tragedija: prvo je izgubila muža, da bi joj potom preminuli i roditelji. Nakon ovih gubitaka, Vesna je pala u duboku depresiju.

U javnosti su se ranije o njoj pojavili brojni napisi praćeni pričama da živi u bedi, te da je nakon uspeha preživela velike strahote.

- Mnogo su me vređali, ja sam to zaboravila. Beskrajno me je povređivalo. Beskrajno mi je bilo teško, ali večeras mi je svanulo. Ja sam u ljubavi molila Gospoda da moje srce očisti kako bih se srela s vama i čistog srca sam se srela s vama - rekla je Vesna sa osmehom na licu pre nekoliko godina.

Video: Mirjana Karanović o monodrami Petrijin venac: Odjednom su mi se vratili akcenti sa snimanja filma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dixi

    10. januar 2022 | 14:09

    Ona godinam i godinama unazad jako tesko zivi nema ni grejanje .Sad kada je vidjena u narodnoj kuhinki eto setili se da pomognu.E tesko sirotinjiii .

  • Auspuh

    10. januar 2022 | 15:00

    Zivko Nikolić, kakav briljantan um, kakav način da jedno vrijeme u kome je živio i radio prenese na male ekrane, možda i najveći reditelj naš, vjr se tadašnjim strukturama vlasti nije svidelo kako im se ruga u facu na jedan fin način, dok je on samo predstavljao na filmu sta je sistem napravio od tadasnjeg čoveka...Vesni želim sve najbolje, ona je žrtva tog sistema koji se ne menja od 45-te do dana danasnjeg....

  • Duki

    10. januar 2022 | 15:46

    Sramota nek bude nase Drustvo pa ona je umetnik i to dobar umetnik da dode do ove slave da zivi od narodne kuhinje sramota ,sram nas bilo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA