Miloš Biković se preispituje: "Uhvatim sebe kako se foliram, hoću da budem iskreniji"

Glumac kaže da se često preispituje, smatra to procesom rada na sebi i da samim tim spoznaje svoje greške i odgovornosti

  • 2
Južni vetar, Ubrzanje

Foto: Nikola Tomić

Mnoge je pandemija korona virusa naterala na jedno veliko životno preispitivanje, s čim je saglasan i glumac Miloš Biković.

Kako je naveo, smatra veoma važnim procesom analizu sopstvene odgovornosti i grešaka.

- Generalno bi trebalo da se preispitujemo, ne samo u ovakvim situacijama. Na to nas navodi kultura, i treba da razmišljamo o svojim postupcima, jer jedino za šta nosimo odgovornost jesu naši postupci, lekcije i kako se odnosimo prema situacijama. U tom smislu jesam i stalno se preispitujem. Smatram to procesom rada na sebi. Ako čovek misli o sebi da je najpametniji i najuspešniji, onda veoma brzo postaje i bahat, zao, grub, netolerantan. Veoma je važno poći od toga koje su moje odgovornosti, greške, preispitivati ih stalno i onda se baviti sobom na zdrav, a ne narcisoidan način - rekao je Miloš Biković.

Mnogi smatraju da ga popularnost nije promenila, a Miloš kaže:

- Meni bi to bilo bezveze. Mada, uhvatim ja sebe nekada i da se foliram, nisam baš imun na to. (smeh)

Na pitanje kako se to folira, glumac objašnjava:

- Nekada sebe uhvatim da nešto pametujem i pravim se važan, ali tim preispitivanjem tražim te svoje momente, pa se trudim da ih anuliram i da budem iskreniji prema sebi, sagovornicima i okruženju.

Prema njegovim rečima, čovek se u detinjstvu kodira.

- Generacije koje danas stasavaju u Srbiji, ali i na Balkanu, rasle su u jednom drugom svetu. Mi smo rasli iz neke nule, iz nekih međusobno zavađenih sredina koje su nas pripremile da budemo mnogo čvršći u rešenosti da popravimo situaciju, odnosno da svoj život kontrolišemo i uzmemo ga u svoje ruke. Nije moje detinjstvo bilo tragično, ali nije bilo baš ni srećno. Smatram da je cela ta situacija mojoj generaciji dala sposobnost. Kriza vas tera da nađete u sebi neke sposobnosti.

Video: Uhvatila ga nespremnog: Koleginica prestravila Bikovića toliko da je ispljunuo sve iz usta u čašu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic

    28. januar 2022 | 01:04

    Jesi lepezan brate mili , pitaj darka 100% kako da se ponasas!!

  • ххх

    28. januar 2022 | 00:04

    Тек сад приметиоо...добро је!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA