Billboard objavio 25 najslušanijih pesama u Hrvatskoj: Na vrhu lestvice su narodnjaci

Na prvoj objavljenoj listi za Hrvatsku, bile su uglavnom narodne pesme, a samo četiri od 25 pesama otpevali su hrvatski izvođači

  • 1
Hrvatska Buba Jala Senida Aca Lukas Andreana Cekić Foto-montaža: Marko Jovanović, Milena Đorđević, ATA Images, Shutterstock

Billboard je u utorak pokrenuo rubriku "Hitovi sveta" u kojoj će objavljivati nedeljno listu top 25 najpopularnijih pesama po zemljama.

Na prvoj objavljenoj listi za Hrvatsku bile su uglavnom narodne pesme, a samo četiri od 25 pesama otpevali su hrvatski izvođači.

Odnosno, samo tri pesme na listi su potpuno domaće, pošto je Jelena Rozga otpevala hit "Ti i ja" u duetu sa srpskim muzičarem Sašom Matićem. Najslušanija domaća pesma je "Trebaš li me", koju pevaju Eni Jurišić i Matija Cvek, a našla se na petom mestu liste.

Na osmom mestu našla se pesma Debili u izvođenju zagrebačke trap grupe KUKU $ i rep dua 30Zona. Na poslednjem, 25. mestu je tril reper Grše i njegova pesma Highlife.

Po skali, Hrvati najviše slušaju pesme iz susedne Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, pa je Senidah na prvom mestu sa pesmom Behuta.

Osim pomenutih izvođača, na lestvici su se našli i Zvezda Granda Zorana Mićanović, Andreana Cekić, Aca Lukas, Tea Tairović i Cobi, piše Index.hr.

Video: Crnogorska televizija na Dan pobede pustila Tompsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA