≫ 

Marija o motivima nasilja nad ženama u domaćim pesamama: Ne bih pevala "Volim ukus tvoga đona"

- Sigurna sam da žene koje pevaju takvu muziku ne zastupaju te stavove, već se vode kao slobodom umetnosti - rekla je pevačica

  • 2

Poslednjih dana glavna tema jeste ispitni rad studentkinje FDU "Nasilje nad ženama u domaćim pesmama", a video u kom je kompilacija numera u kojima se prepoznaje motiv nasilja nad ženama objavljen je na Jutjubu.

Mnoge numere koje su se našle među 36 pesama gde je autor prepoznao "momenat" nasilja, sve te pesme ste bar jednom čuli ili ih znate, ali kada se "sporni" stihovi pročitaju jedan za drugim, zaista ne zvuči prijatno.

Pop zvezda Marija Šerifović iznela je svoj stav na temu motiva nasilja nad ženama u domaćim pesamama.

- Ja mogu da govorim u svoje ime, ali nisam sigurna da bih ja sada pevala "Volim ukus tvoga đona", nije mi to baš neki ultimativni fetiš (smeh), ali sam sigurna da može da se tumači na razne načine - rekala je Marija za Telegraf Jetset.

- Kada uzmemo da čitamo tekstove, slažem se da to može da bude diskutabilno, ali sam sigurna da žene koje pevaju takvu muziku ne zastupaju te stavove, već se vode kao slobodom umetnosti. Mada ipak mislim da je to najbolje pitanje za osobe koje interpretiraju takve tekstove - ispričala je Marija.

Podsetimo, na ovu temu prokomentarisala je i folk zvezda Ceca Ražnatović, čije su se pesme našle među 36 navedenih numera, koje, kako tvrde autori, promovišu nasilje nad ženama, a tim povodom je rekla:

- To su takve gluposti da me prosto mrzi da odgovaram na gluposti. Samo nešto izmišljaju da bi se piskaralo. Čuj sad, nasilje u pesmama, Bože dragi, pa šta, u stranim pesmama ne postoje takvi tekstovi? Srbi izmislili nasilje u tekstovima.

- Svi mi snimamo ono što nam se dopada. Malo metafora, kao da niste išli u školu. Ljubite li vi đon? Svašta se nešto kaže, pa nije istina - rekla nam je Ražnatovićeva.

Video: Ceca izrevoltirana posle komentara da njeni tekstovi promovišu nasilje: To su gluposti!

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA