• 7

Najveći medijski transferi voditelja: Oni su u poslednje 3 godine otišli sa RTS-a

, Telegraf

Tokom 2019, 2020. i 2021, kao i početkom 2022. godine, čak 8 voditelja otišlo je sa RTS-a

  • 7
Marija Savić Stamenić, Olivera Jovićević, Rada Đurić i Vladimir Jelić

Printskrin: RTS

Voditeljka i jedno od zaštitnih lica RTS-a, Olivera Jovićević, nakon 18 godina, otišla je sa javnog servisa, a u poslednje tri godine čak 8 voditelja sa RTS-a prekinulo je saradnju sa ovom medijskom kućom.

Pokretanje novih medijskih kuća, ali i novih projekata na televizijama koje traju, i kojima je publika verna već decenijama, došlo je do velikih medijskih transfera, a mi vam predstavljano listu transfera sa RTS-a, koji su se desili u poslednje tri godine.

Kako smo već nalveli, poslednja u nizu, Olivera Jovićević, nakon 18 godina obavestila je javnost da odlazi sa Radio-televiziji Srbije i da će svoju karijeru nastaviti u oblasti TV produkcije i marketinga, a kako je najavila, priprema i nove projekte.

- Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da je posle 18 godina mog rada na Radio-televiziji Srbije došlo vreme za promene. Zahvaljujem se svim mojim kolegama sa kojima sam gotovo dve decenije sarađivala radeći emisiju Upitnik, koja je u nekoliko sezona, prema zvaničnim merenjima, bila najgledaniji tok-šou na svim televizijama i, verujem, imala važan uticaj u srpskoj i regionalnoj javnosti - poručila je Olivera, između ostalog, u svom saopštenju.

Voditelj Nemanja Milutinović, u emisiji uživo, 10. aprila 2021. godine, iznenadio je gledaoce saopštenjem da napušta Javni servis, gde je tada sedam meseci vodio Jutarnji program.

- Hvala vam što ste i ovo jutro proveli sa nama, bila mi je čast da se zbog vas budim pre vas prethodnih sedam meseci. Bila je privilegija da u vaše ime pitam prethodnih devet godina. Hvala svim kolegama, hvala svim gledaocima, vidimo se na nekom drugom mestu, a vi gledajte i čuvajte vaš RTS - rekao je voditelj u programu uživo.

Nekadašnji voditelj centralnih vesti RTS-a, Vladimir Jelić, sredinom maja 2020. godine, otišao je sa Jvanog servisa i svoju profesionalnu karijeru nastavio na TV Prva.

- U našim novinarskim i voditeljskim krugovima, Prva je uvek bila prepoznata kao televizija koja radi po najvišim svetskim standardima i svima je izazov da budu deo jednog takvog profesionalnog poslovnog ambijenta. Promene su neizbežna stvar u bilo kom poslu pa tako i u našem, i zaista je neprocenjivo kada imate mogućnost da stičete nova iskustva. S nestrpljenjem iščekujem da pozdravim gledaoce Prve televizije iz jednog od najmodernijih i tehnički najsavremenijih studija u regionu - izjavio je tada Jelić.

Voditeljka i autorka emsije "Balkanskom ulicom", Vesna Dedić (52), sredinom marta 2020. godine dala je otkaz na RTS-u, a kako je tada navela, nije bila zadovoljna uslovila rada, pa je svoju karijeru nastavila na televiziji Nova S, gde vodi i uređuje svoju emisiju.

- Danas sam dala otkaz. Nisam bila ispoštovana kao autor, niti je bila ispoštovana emisija "Balkanskom ulicom", koja je gledaocima RTS-a draga i omiljena. Dugo sam se nadala da ću ja, kao autor, i moja emisija imati razumevanje. Nismo imali. Danas smo se razišli u korektnim odnosima. Gospodin Bujošević je potpisao, ja sam potpisala. RTS ostaje moja kuća zauvek. I dalje mislim da kada se kaže RTS gledaoci će pre pomisliti na mene nego na one koje poslednje četiri godine vode ovu kuću - rekla je tada Vesna Dedić za Telegraf JETSET.

- Bilo je jako emotivno. Kolege, sve strukture RTS-a, od sekretarica, novinara, portira i tako dalje. Vest se brzo raširila... Ja sam malo u šoku. Mislila sam da ću ja to da završim, i da će to za 10-ak dana da se sazna. Zaista su svi vrlo emotivno reagovali. Reakcija svih je bila: "Da li si sigurna? Nemoj da ideš...". I, naravno, "srećno" - rekla nam je teda poznata voditeljka.

Jedno od najprepoznatljivijih lica javnog servisa, voditeljka Rada Đurić početkom marta 2020. godine, posle više od 20 godina rada u ovoj medijskoj kući, prekinula je saradnju sa njima i pridružila se timu televizije Nova S.

- Hvala mojim dragim kolegama sa RTS-a a pre svega gledaocima koji veruju u mene svih ovih godina. Trudiću se da na Novoj ostanem stara, zato što verujem, možda kao nikad do sada, da je tako malo važno gde smo ako ne znamo ko smo. Jer, ako ne zaboravimo ko smo, onda smo uvek tamo gde i treba da budemo. Ostanimo pametni, pristojni i kod kuće. Vidimo se uskoro - rekla je Rada nakon odlaska sa RTS-a.

U julu 2019. jedna od najlepših voditeljiki Dnevnika na RTS-u, Marija Savić Stamenić oprostila se od gledalaca javnog servisa, i nakon 15 godina nastavila karijeru na Prvoj televizii.

- To bi bilo sve u ovom Jutarnjem Dnevniku. Vama hvala na poverenju i pažnji ne samo danas, nego i svih ovih godina. Hvala RTS-u, RTS je bio moja kuća punih 15 godina. Od avgusta se gledamo na drugom mestu, a ja ću sada, kao i uvek, da vas pozovem da ostanete uz RTS i da vam poželim da imate lep i prijatan i ovaj dan, i sve dane koji su pred nama. Hvala kolege, doviđenja - rekla je Marija tada.

Voditeljka Dušica Spasić u septembru 2019. godine, nakon 13 godina rada, prešla je sa RTS-a, gde je vodila Jutarnj program, na televiziju Pink.

- Više neće biti transfera, sa Dušicom sam dugo pregovarao - otkrio je tada Željko Mitrović.

Dušica je sada na Pinkovom informatvnom kanalu "Vesti".

Voditeljka Jutarnjeg programa na Radio-televizije Srbije, Verica Bradić, sredinom marta 2019. godine, sa javnog servisa prešla je na novo radno mesto, u televizijsku kuću Pink.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok