≫ 

Šaban dobija spomenik u Šapcu, Goca otkrila detalje: Znam da bi i on danas bio srećan

Na inicijativu porodice i saglasnost Grada određena je lokacija gde će biti spomenik

  • 10
Šaban Šaulić konferencija Šabac Foto: Promo/Goran Jovanović

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić već više od tri godine nije sa nama, ali publika ga ne zaboravlja, kao ni njegov rodni grad Šabac koji će ovom umetniku podići spomenik čije će otkrivanje biti 6. septembra na njegov rođendan.

Ovu informaciju otkrio je gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, na konferenciji koja je u Gradskoj kući organizovan,a a na kojoj su prisustvovali i Gordana, Ilda i Sanela Šaulić, šabanov kum, biznismen Milenko Kostić, kao i akademski vajari Zoran Ivanović i Bogdan Dobrota koji će biti zaduženi za izradu spomenika.

- Veliku zahvalnost za realizaciju ove ideje dugujemo gradonačelniku i novoj vlasti kao i našem kumu Milenku Kostiću i “Auto Čačku” koji su pomogli u svim segmentima. Spomenik će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban sa namerom pošao u veliki grad i osvojio svet- rekla je Gordana, a njene reči su izazvale suze kod Sanele i Ilde.

Na inicijativu porodice i saglasnost Grada određena je lokacija gde će biti spomenik, a to je pored nove robne kuće, na zelenoj površini koja je oivičena Mačvanskom i ulicom kralja Milana.

- Ponosna sam što će moj otac dobiti priznanje kakvo zaslužuje, i to od grada čije je ime proslavio. Znam da bi i on danas bio srećan- rekla je Ilda dok je gradonačelnik najavio još jedan veliki projekat.

- U planu su i Šabanovi dani, koji će biti kulturna manifestacija kojom će se negovati uspomena na delo koje je ovaj veliki umetnik ostavio, ali i dati prilika nekim mladim pevačima da pokažu svoj talenat- rekao je Pajić.

Video: Ilda Šaulić mazi grob svog oca: Šabanova ćerka tuguje za njim, emotivna scena na godišnjem pomenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok je to

    30. mart 2022 | 13:04

    Bolje bi bilo da bar sanirate rupe na putu za Crniljevo nego što postavljate spomenike,narod od toga ne moze da živi

  • Zvonko

    30. mart 2022 | 14:03

    Prvo aleja zasluznih gradjana,sad' spomenik.Ne vidim razloga ni za jedno od ta dva.Svaka cast njemu i njegovim pesmama,al' prevrsiste svaku daru i meru.

  • Miki

    30. mart 2022 | 14:05

    Bas je veoma bitna stvar,sto ne postavi spomenik u njenoj vili na Dedinju pa da ga gleda do mile volje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA