Rasta je 8 meseci proveo u pritvoru, a iza rešetaka su bile i ove poznate ličnosti

U ćeliji su se našli i Aca Lukas, Ceca kao i Zdravko Čolić

  • 2
Stefan Đurić Rasta, Svetlana Ceca Ražnatović, Aca Lukas i Zdravko Čolić zatvor

Foto: Pixabay, Marko Jovanović, ATA Images, Nikola Tomić

Stefan Đurić Rasta u ponedeljak, 18. aprila skinuo je nanogicu posle osam meseci.

Naime, Rasta je uhapšen u oktobru 2020. godine kada je policija kod njega pronašla pet grama marihuane, a potom je po nalogu tužilaštva urađen i pretres njegovog stana u kom je pronađen skank.

On je tada saslušan pred Višim tužilaštvom u Beogradu nakon čega mu je tužilaštvo odredilo pritvor u kom je bio tri meseca. Rasti je nakon puštanja na slobodu dosuđena kasna od osam meseci kućnog pritvora, a sada je tu kaznu i odslužio.

Reper, međutim, nije jedina poznata ličnost koja je završila iza rešetaka. Neke od VIP ličnosti bili su na robiji zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja, pranja novca i drugih prestupa.

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uhapšen u akciji "Sablja" i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja. Kasnije je izjavljivao da mu je hapšenje namešteno, ali da nije mogao da se izbori i dokaže nevinost.

Ista akcija "Sablja" je "došla glave" i Svetlani Ceci Ražnatović, koja je takođe nekoliko meseci provela u ćeliji. Prvo zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera. Ceca je zbog ovog poslednjeg krivičnog dela osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući.

- Sećam se da nikada nisam videla onolike bubašvabe! Uslovi života u toj rupi bili su pakleni - rekla je Ceca po izlasku iz Centralnog zatvora 2003.

Sredinom osamdesetih, u jeku najveće slave, uhapšen je Zdravko Čolić na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza. Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez. Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Početkom aprila 2020. u kafeu jednog hotela uhapšeni su Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, fudbaler Aleksandar Prijović, Mitar Mirić, kao i još dvadesetak osoba jer nisu poštovali zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Svi oni osuđeni su na po tri meseca kućnog zatvora.

Pevačice Ana Nikolić i Danijela Vranić takođe su provele noć u pritvoru nakon što ih je zaustavila policijska patrola, a prilikom kontrole utvrđeno je da su upravljale vozilom pod dejstvom alkohola.

Video: Rasta o Ani i kućnom pritvoru: Možda sa njom dobijem i drugo dete, nanogvica mi uskoro stiže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa?

    19. april 2022 | 16:21

    Svi su odslužili kazne. I zašto ih sad gurate u novine. Ako naprave novu glupost ok, ovo sad je bez veze.

  • Alex

    7. januar 2024 | 16:23

    Zakon je prema svim ovima poznatim ličnostima bio veoma blag,odnosno sudije nisu htele da ih osude kako treba i kako zakon primenjuju nad nama koji nismo poznate ličnosti!Kod Raste su našli 5 grama marihuane i dobio je 8 meseci kućnog pritvora!!!Znam osobu kod koje su našli 2 grama marihuane i dobio je 3,5 godina zatvora!!!Ovo su smešni likovi jer čim "padnu" odmah zovu neke svoje "prijatelje,poznanike....." od uticaja,kako bi ih spasili!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA